fbpx

Prajitura cu ciocolata, fara faina

AutorIzzie Meals
DificultateÎncepător

Simplu de facut, putine ingrediente.
Puteti folosi ce fel de ciocolata doriti, cu cat are mai multa cacao, cu atat va fi un pic mai amaruie.
Cantitatile folosite sunt pentru o tava micuta, de 22x20.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 100 g ciocolata
 100 g unt
 100 g zmeura (sau alte fructe, de ex afine)
 75 g zahar
 3 oua
 2 fiole esenta rom (optional)
 1 varf lingurita de bicarbonat
 1 praf de sare
 1 praf de cocos (sau zahar pudra)

Mod de preparare:

1

Topiti untul si ciocolata la bain-marie.

2

Mutati compozitia intr-un vas si adaugati zaharul, ouale, esentele, sarea si bicarbonatul. Mixati bine, pana la omogenizare.

3

Mutati compozitia intr-o tava cu hartie de copt si bagati in cuptorul
preincalzit, la 180˚C, pentru cca 25 minute. Folositi modul sus-jos, fara ventilatie.

4

Verificati prajitura dupa 15-20 minute, este gata cand incepe sa crape un pic.

5

Eu am servit cu praf de cocos si zmeura deasupra.

Ingrediente

 100 g ciocolata
 100 g unt
 100 g zmeura (sau alte fructe, de ex afine)
 75 g zahar
 3 oua
 2 fiole esenta rom (optional)
 1 varf lingurita de bicarbonat
 1 praf de sare
 1 praf de cocos (sau zahar pudra)

Direcții

1

Topiti untul si ciocolata la bain-marie.

2

Mutati compozitia intr-un vas si adaugati zaharul, ouale, esentele, sarea si bicarbonatul. Mixati bine, pana la omogenizare.

3

Mutati compozitia intr-o tava cu hartie de copt si bagati in cuptorul
preincalzit, la 180˚C, pentru cca 25 minute. Folositi modul sus-jos, fara ventilatie.

4

Verificati prajitura dupa 15-20 minute, este gata cand incepe sa crape un pic.

5

Eu am servit cu praf de cocos si zmeura deasupra.

Prajitura cu ciocolata, fara faina