fbpx

Prăjitură cu firimituri

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Ai auzit de faimoasa " crumble cake" ? Este delicioasă ! Încearcă și tu o prăjitură cu firimituri după o rețetă simplă !

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

Pentru aluatul 1
 220 g făină
 120 g unt
 60 g zahăr
 apă
 un praf de sare
Pentru umplutură
 40 g zahăr pudră
 600 g afine
Pentru aluatul 2
 130 g făină
 110 g zahăr tos
 100 g unt moale

Mod de preparare:

1

Întâi se prepară aluatul 1, care va fi baza. Se cerne făina într-un vas, se adaugă sarea și zahărul, se amestecă cu mâinile și apoi se adaugă untul. Se fărâmițează cu degetele și după ce tot untul a fost încorporat se adaugă apa și se amestecă. Se mai pune o jumătate de lingură de apă doar dacă aluatul este prea tare. Se adună într-o bilă care se pune între două foi de hârtie de copt și se aplatizează cu un sucitor. Se dă la frigider pentru 30 de minute.

2

Se scoate aluatul 1 de la frigider, se întinde pe masa presărată cu făină, se așează în tavă, se decupează marginile care dau pe dinafară și se dă 20 de minute la congelator. În acest timp, se prepară aluatul 2 pentru care se amestecă toate ingredientele obținându-se astfel firimiturile dorite. Se dă și acest aluatul la congelator.

3

Aluatul 1 care este așezat în tavă, la congelator, se scoate și se umplu cu afinele bine scurse, presărate cu zahăr și se dă la copt pentru 30 de minute.

4

După acest timp, se scoate aluatul 2 de la congelator și se presară peste prăjitura aproape coaptă. Se lasă la cuptor pentru încă 15 minute. Se lasă să se răcească și apoi se taie și se servește.

Sfaturi
5

Dacă nu se folosește o tavă de copt confecționată dintr-un material special care împiedică lipirea, se recomandă tapetarea tăvii cu hârtie simplă sau de copt.

Ingrediente

Pentru aluatul 1
 220 g făină
 120 g unt
 60 g zahăr
 apă
 un praf de sare
Pentru umplutură
 40 g zahăr pudră
 600 g afine
Pentru aluatul 2
 130 g făină
 110 g zahăr tos
 100 g unt moale

Direcții

1

Întâi se prepară aluatul 1, care va fi baza. Se cerne făina într-un vas, se adaugă sarea și zahărul, se amestecă cu mâinile și apoi se adaugă untul. Se fărâmițează cu degetele și după ce tot untul a fost încorporat se adaugă apa și se amestecă. Se mai pune o jumătate de lingură de apă doar dacă aluatul este prea tare. Se adună într-o bilă care se pune între două foi de hârtie de copt și se aplatizează cu un sucitor. Se dă la frigider pentru 30 de minute.

2

Se scoate aluatul 1 de la frigider, se întinde pe masa presărată cu făină, se așează în tavă, se decupează marginile care dau pe dinafară și se dă 20 de minute la congelator. În acest timp, se prepară aluatul 2 pentru care se amestecă toate ingredientele obținându-se astfel firimiturile dorite. Se dă și acest aluatul la congelator.

3

Aluatul 1 care este așezat în tavă, la congelator, se scoate și se umplu cu afinele bine scurse, presărate cu zahăr și se dă la copt pentru 30 de minute.

4

După acest timp, se scoate aluatul 2 de la congelator și se presară peste prăjitura aproape coaptă. Se lasă la cuptor pentru încă 15 minute. Se lasă să se răcească și apoi se taie și se servește.

Sfaturi
5

Dacă nu se folosește o tavă de copt confecționată dintr-un material special care împiedică lipirea, se recomandă tapetarea tăvii cu hârtie simplă sau de copt.

Prăjitură cu firimituri