fbpx

Prajitura cu foi de miere

AvatarAutormalia
DificultateIntermediar

Dulce cum ar trebui sa fie o prajitura, dar si putin acrisoara datorita gemului, aceasta prajitura este potrivita atat pentru perioada sarbatorilor cat si daca vreti un dulce de weekend.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire55 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Foi
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 2 Oua
 4 linguri Miere
 160 g Margarina
 8 linguri Zahar
 12 linguri Lapte
 Faina - cat cuprinde
Crema
 500 ml Lapte
 1 Plic budinca de vanilie
 2 linguri Faina
 200 g Zahar
 250 g Unt
Un borcan de gem (prune/caise/afine)

Mod de preparare:

Foi
1

Se pun zaharul si mierea la caramelizat pe foc pana capata o culoare aramie si zaharul este topit cu totul.

2

Se adauga margarina si continuam sa amestecam. Se ia oala de pe foc, se pune laptele si se amesteca, dupa care se lasa la racit.

3

Dupa ce s-a racit, mutam amestecul in bolul unui mixer, adaugam ouale, bicarbonatul, sare si faina cat cuprinde si mixam pana cand obtinem un aluat ce poate fi modelat (intins).

4

Impartim in 4 bucati egale aluatul rezultat .
Tapetam dosul unei tavi cu putin ulei si faina si intindem aluatul pe toata suprafata ei, dupa care il intepam cu o furculita in mai multe locuri.
Daca nu iese perfect forma puteti taia de pe margine aluatul si sa-l mai modelati din nou cu sucitorul.

5

Fiecare foaie se coace aproximativ 10 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit.

Crema
6

O parte din lapte (aproximativ 5-6 linguri) se amesteca cu budinca si faina, pana se formeaza o pasta.

7

Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca din cand in cand.

8

Dupa ce se topeste zaharul, se adauga amestecul de budinca si se mixeaza in continuare pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca.

9

Dupa ce s-a racit complet, in bolul unui mixer punem untul bucati si incepem sa-l mixam, dupa care adaugam cate o lingura din crema cu budinca.

Asezare:
10

- Prima foaie
- Jumatate din crema
- A doua foaie
- Gem (mai acrisor)
- A treia foaie
- Jumatate din crema
- Ultima foaie

Ingrediente

Foi
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 2 Oua
 4 linguri Miere
 160 g Margarina
 8 linguri Zahar
 12 linguri Lapte
 Faina - cat cuprinde
Crema
 500 ml Lapte
 1 Plic budinca de vanilie
 2 linguri Faina
 200 g Zahar
 250 g Unt
Un borcan de gem (prune/caise/afine)

Direcții

Foi
1

Se pun zaharul si mierea la caramelizat pe foc pana capata o culoare aramie si zaharul este topit cu totul.

2

Se adauga margarina si continuam sa amestecam. Se ia oala de pe foc, se pune laptele si se amesteca, dupa care se lasa la racit.

3

Dupa ce s-a racit, mutam amestecul in bolul unui mixer, adaugam ouale, bicarbonatul, sare si faina cat cuprinde si mixam pana cand obtinem un aluat ce poate fi modelat (intins).

4

Impartim in 4 bucati egale aluatul rezultat .
Tapetam dosul unei tavi cu putin ulei si faina si intindem aluatul pe toata suprafata ei, dupa care il intepam cu o furculita in mai multe locuri.
Daca nu iese perfect forma puteti taia de pe margine aluatul si sa-l mai modelati din nou cu sucitorul.

5

Fiecare foaie se coace aproximativ 10 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit.

Crema
6

O parte din lapte (aproximativ 5-6 linguri) se amesteca cu budinca si faina, pana se formeaza o pasta.

7

Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca din cand in cand.

8

Dupa ce se topeste zaharul, se adauga amestecul de budinca si se mixeaza in continuare pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca.

9

Dupa ce s-a racit complet, in bolul unui mixer punem untul bucati si incepem sa-l mixam, dupa care adaugam cate o lingura din crema cu budinca.

Asezare:
10

- Prima foaie
- Jumatate din crema
- A doua foaie
- Gem (mai acrisor)
- A treia foaie
- Jumatate din crema
- Ultima foaie

Prajitura cu foi de miere