Prăjitură făcută cu gem de casă
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separam albusurile pe care le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi peste ele adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine pana albusurile se fac ca o bezea.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocală si faina in ploaie.
Obtinem un aluat usor fluid pe care il punem într-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem in cuptorul incins in prealabil la 160°C pentru 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua parti egale ca pe blatul de tort.
Întindem dulceata pe una din părți apoi asezam deasupra cealaltă jumătate.
O taiem în portii egale peste care presaram zahar pudră.
Ingrediente
Indicații
Separam albusurile pe care le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi peste ele adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine pana albusurile se fac ca o bezea.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocală si faina in ploaie.
Obtinem un aluat usor fluid pe care il punem într-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem in cuptorul incins in prealabil la 160°C pentru 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua parti egale ca pe blatul de tort.
Întindem dulceata pe una din părți apoi asezam deasupra cealaltă jumătate.
O taiem în portii egale peste care presaram zahar pudră.