Prăjitură cu gem de prune

AutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Prăjitură făcută cu gem de casă

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 10 Oua
 1 tsp Sare
 10 Zahar
 10 Faina
 1 tbsp Esenta de vanilie
 1 tbsp Coajă de portocala rasa
 250 gr Dulceață de prune

Mod de preparare:

1

Separam albusurile pe care le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi peste ele adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine pana albusurile se fac ca o bezea.

2

Adaugam galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocală si faina in ploaie.

3

Obtinem un aluat usor fluid pe care il punem într-o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Punem in cuptorul incins in prealabil la 160°C pentru 25-30 de minute.

5

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua parti egale ca pe blatul de tort.

6

Întindem dulceata pe una din părți apoi asezam deasupra cealaltă jumătate.

7

O taiem în portii egale peste care presaram zahar pudră.

Ingrediente

 10 Oua
 1 tsp Sare
 10 Zahar
 10 Faina
 1 tbsp Esenta de vanilie
 1 tbsp Coajă de portocala rasa
 250 gr Dulceață de prune

Indicații

1

Separam albusurile pe care le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi peste ele adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine pana albusurile se fac ca o bezea.

2

Adaugam galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocală si faina in ploaie.

3

Obtinem un aluat usor fluid pe care il punem într-o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Punem in cuptorul incins in prealabil la 160°C pentru 25-30 de minute.

5

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua parti egale ca pe blatul de tort.

6

Întindem dulceata pe una din părți apoi asezam deasupra cealaltă jumătate.

7

O taiem în portii egale peste care presaram zahar pudră.

Note

Prăjitură cu gem de prune