Prăjitură cu gem

AutorFood Bro
DificultateÎncepător

O prăjitură foarte gustoasă, fragedă și aspectuoasă, se pregătește simplu și rapid, cu minim efort.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire50 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 ouă
 200 gr zahăr
 200 ml iaurt
 200 gr unt
 700 gr făină
 500 gr gem
 200 gr nucă
 1 tsp cu bicarbonat de sodiu
 1 tsp cu oțet ( zeamă de lămâie )
 esență de vanilie

Mod de preparare:

1

Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul și câteva picături de esență de vanilie.

2

Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculița.

3

Pune bicarbonatul stins cu oțet și amestecă.

4

Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastelină și nu se mai văd bucăți de unt.

5

Întinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute.

6

Între timp, pisează ( mai mare ) miezul de nucă și amestecă-l cu gem ( de prune, cireșe, piersici sau ce preferi).

7

Rade restul de aluat.

8

Când blatul este gata, scoate tava și întinde gemul amestecat cu nucă.

9

Presară răzătura de aluat și dă zece minute la cuptor, până ce se rumenește.

Ingrediente

 2 ouă
 200 gr zahăr
 200 ml iaurt
 200 gr unt
 700 gr făină
 500 gr gem
 200 gr nucă
 1 tsp cu bicarbonat de sodiu
 1 tsp cu oțet ( zeamă de lămâie )
 esență de vanilie

Indicații

1

Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul și câteva picături de esență de vanilie.

2

Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculița.

3

Pune bicarbonatul stins cu oțet și amestecă.

4

Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastelină și nu se mai văd bucăți de unt.

5

Întinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute.

6

Între timp, pisează ( mai mare ) miezul de nucă și amestecă-l cu gem ( de prune, cireșe, piersici sau ce preferi).

7

Rade restul de aluat.

8

Când blatul este gata, scoate tava și întinde gemul amestecat cu nucă.

9

Presară răzătura de aluat și dă zece minute la cuptor, până ce se rumenește.

Note

Prăjitură cu gem