Prajitura cu iaurt și fructe

AutorMihalache.anna
DificultateÎncepător

O prajitură delicioasă, foarte simplu de făcut, rapidă, ce sigur va aduce laudele musafirilor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 3 ouă
 1 mg iaurt
 2 cești zahăr
 3 cești făină tip 000
 1 mg ulei
 1 praf sare
 1 coaja rasă de la o lămâie
 1 tbsp esență de vanilie
 1 mg zmeură congelată
 1 mg piersici tăiate

Mod de preparare:

1

Punem într-un bol iaurtul, făina, zahărul, ouăle, uleiul, coaja de lămâie, praful de sare, esența de vanilie și mixam până obținem un aluat de consistența unei smântâni dense.

2

Tapetăm o tavă termorezistentă cu hârtie de copt si turnăm compoziția.

3

Adăugați peste aluat fructele preferate. eu am făcut-o cu zmeura și felii de piersici, dar puteți folosi orice alte fructe vă plac. Puteți adăuga fructe proaspete, congelate sau din compot.

4

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsăm la copt pentru 30 de minute.

5

După ce au trecut cele 30 de minute, scoatem prăjitura si verificăm gradul de coacere cu ajutorul unei scobitori. Dacă nu este încă gata, mai lăsați la copt pentru încă 5 minute.

6

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o pe un blat la răcit.

Poftă bună!

Ingrediente

 3 ouă
 1 mg iaurt
 2 cești zahăr
 3 cești făină tip 000
 1 mg ulei
 1 praf sare
 1 coaja rasă de la o lămâie
 1 tbsp esență de vanilie
 1 mg zmeură congelată
 1 mg piersici tăiate

Indicații

1

Punem într-un bol iaurtul, făina, zahărul, ouăle, uleiul, coaja de lămâie, praful de sare, esența de vanilie și mixam până obținem un aluat de consistența unei smântâni dense.

2

Tapetăm o tavă termorezistentă cu hârtie de copt si turnăm compoziția.

3

Adăugați peste aluat fructele preferate. eu am făcut-o cu zmeura și felii de piersici, dar puteți folosi orice alte fructe vă plac. Puteți adăuga fructe proaspete, congelate sau din compot.

4

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsăm la copt pentru 30 de minute.

5

După ce au trecut cele 30 de minute, scoatem prăjitura si verificăm gradul de coacere cu ajutorul unei scobitori. Dacă nu este încă gata, mai lăsați la copt pentru încă 5 minute.

6

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o pe un blat la răcit.

Poftă bună!

Prajitura cu iaurt și fructe