Este o prăjitură deosebită cu care am impresionat musafirii!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra apoi adaugam untul topit, cernem faina deasupra castronului si o incorporam, adaugam aromele, coaja de lamaie si esenta de vanilie, adaugam laptele călduț iar la final cu miscari usoare incorporam albusul spumă fara a amesteca prea tare.
Compozitia astfel pregatita, dar destul de lichidă o turnam într-o tava dreptunghiulară captusita cu hartie de copt. Cuptorul este incalzit în prealabil la 150°C si coacem 35 minute pana cand a prins un pic de culoare deasupra. Facem proba scobitorii pentru a ne asigura ca este coapta si la interior. Dupa coacere o lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi o punem putin la frigider înainte de a fi servita. Se portioneaza, apoi se adauga zahar pudră pe fiecare în parte.
Ingrediente
Indicații
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra apoi adaugam untul topit, cernem faina deasupra castronului si o incorporam, adaugam aromele, coaja de lamaie si esenta de vanilie, adaugam laptele călduț iar la final cu miscari usoare incorporam albusul spumă fara a amesteca prea tare.
Compozitia astfel pregatita, dar destul de lichidă o turnam într-o tava dreptunghiulară captusita cu hartie de copt. Cuptorul este incalzit în prealabil la 150°C si coacem 35 minute pana cand a prins un pic de culoare deasupra. Facem proba scobitorii pentru a ne asigura ca este coapta si la interior. Dupa coacere o lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi o punem putin la frigider înainte de a fi servita. Se portioneaza, apoi se adauga zahar pudră pe fiecare în parte.