fbpx

Prajitura cu lapte condensat

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

In zona mea, cu greu se gasea lapte condensat, iar cand am prins la un magazin mic de bloc lapte condensat, am pus mana pe 2 cutii. Eram asa entuziasmata ca nu stiam ce sa fac prima data. A iesit aceasta prajitura delicioasa, rapida, fara coacere.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Blat:
 260 g biscuiti oreo
 100 g unt
Crema:
 100 g lapte condensat
 40 ml iaurt
 80 g ciocolata amaruie
 40 ml lapte
 30 g alune, fistic
 250 g mascarpone

Mod de preparare:

Blat:
1

Biscuitii oreo se maruntesc fin si se amesteca cu untul topit. Te adauga intr-o tava de dimensiuni mici, tapetata cu hartie de copt si se niveleaza pana obtinem un blat.

Crema:
2

Amestecam branza mascarpone impreuna cu iaurtul si laptele condensat. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si nivelam. Dam la rece tava.

3

Incalzim bine laptele si apoi adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fierbinte. Cand ciocolata este topita se adauga peste prajitura. Se orneaza cu fistic, alune, bomboane, dupa preferinta. Se lasa la rece cel putin 1 h.

Ingrediente

Blat:
 260 g biscuiti oreo
 100 g unt
Crema:
 100 g lapte condensat
 40 ml iaurt
 80 g ciocolata amaruie
 40 ml lapte
 30 g alune, fistic
 250 g mascarpone

Direcții

Blat:
1

Biscuitii oreo se maruntesc fin si se amesteca cu untul topit. Te adauga intr-o tava de dimensiuni mici, tapetata cu hartie de copt si se niveleaza pana obtinem un blat.

Crema:
2

Amestecam branza mascarpone impreuna cu iaurtul si laptele condensat. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si nivelam. Dam la rece tava.

3

Incalzim bine laptele si apoi adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fierbinte. Cand ciocolata este topita se adauga peste prajitura. Se orneaza cu fistic, alune, bomboane, dupa preferinta. Se lasa la rece cel putin 1 h.

Prajitura cu lapte condensat