fbpx

Prăjitură cu lapte

AutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Este o prăjitură deosebită cu care am impresionat musafirii!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 5 Oua
 200 g Zahar pudra
 150 g Unt
 150 g Faina
 500 ml Lapte călduț
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguri(ă) Coaja de lamaie
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra apoi adaugam untul topit, cernem faina deasupra castronului si o incorporam, adaugam aromele, coaja de lamaie si esenta de vanilie, adaugam laptele călduț iar la final cu miscari usoare incorporam albusul spumă fara a amesteca prea tare.

2

Compozitia astfel pregatita, dar destul de lichidă o turnam într-o tava dreptunghiulară captusita cu hartie de copt. Cuptorul este incalzit în prealabil la 150°C si coacem 35 minute pana cand a prins un pic de culoare deasupra. Facem proba scobitorii pentru a ne asigura ca este coapta si la interior. Dupa coacere o lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi o punem putin la frigider înainte de a fi servita. Se portioneaza, apoi se adauga zahar pudră pe fiecare în parte.

Ingrediente

 5 Oua
 200 g Zahar pudra
 150 g Unt
 150 g Faina
 500 ml Lapte călduț
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguri(ă) Coaja de lamaie
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie

Direcții

1

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra apoi adaugam untul topit, cernem faina deasupra castronului si o incorporam, adaugam aromele, coaja de lamaie si esenta de vanilie, adaugam laptele călduț iar la final cu miscari usoare incorporam albusul spumă fara a amesteca prea tare.

2

Compozitia astfel pregatita, dar destul de lichidă o turnam într-o tava dreptunghiulară captusita cu hartie de copt. Cuptorul este incalzit în prealabil la 150°C si coacem 35 minute pana cand a prins un pic de culoare deasupra. Facem proba scobitorii pentru a ne asigura ca este coapta si la interior. Dupa coacere o lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi o punem putin la frigider înainte de a fi servita. Se portioneaza, apoi se adauga zahar pudră pe fiecare în parte.

Prăjitură cu lapte