fbpx

Prăjitură cu mac

AvatarAutorCookingwithmadaaaaai
DificultateIntermediar

O rețetă simplă și delicioasă datorită combinației dintre mac și vanilie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 8 albușuri
 100 g semințe de mac
 100 g fulgi de nucă de cocos
 300 g zahăr
 3 făină
Pentru crema :
 500 ml lapte
 8 gălbenușuri
 10 zahar
 10 făină
 200 g unt
 10 ml esența vanilie
Pentru glazura :
 200 g ciocolată
 200 ml frișcă lichidă
 100 g unt
 biscuiți

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Se bat albușurile cu zahărul spumă, se adaugă macul si fulgii de cocos și se amestecă cu grijă. Se adaugă și făina amestecandu-se cu grijă. În cuptorul încălzit la 180˚C se pune aluatul la copt 20 minute.
Nu se deschide deloc ușa de la cuptor. După ce s-a copt se scoate și se lasă la răcit.

Pregatirea cremei :
2

Se amestecă faina, zahărul, laptele, gălbenușurile și esența de vanilie fără unt și se pun pe foc. Se amestecă cu un tel în continuu până se îngroașă compoziția, după aceea se dă jos de pe foc. Când este aproape răcită, se adauga untul și se amestecă.
Se întinde crema peste blat.

3

După ce am pus crema uniform, adaugăm biscuiții pe rând, unul lângă altul până când acoperim toată crema. Este important ca biscuitii sa fie așezați la fel deoarece când o să tăiem prajitura fiecare bucată va fi cât un biscuite.

Pentru glazură :
4

Topim ciocolata si amestecam cu frisca si cu untul. Turnăm glazura și uniformizam frumos, apoi totul merge la frigider pentru minim 2 ore.

5

După ce stă la rece se pot presăra fulgi de cocos peste glazură.

Ingrediente

Pentru blat :
 8 albușuri
 100 g semințe de mac
 100 g fulgi de nucă de cocos
 300 g zahăr
 3 făină
Pentru crema :
 500 ml lapte
 8 gălbenușuri
 10 zahar
 10 făină
 200 g unt
 10 ml esența vanilie
Pentru glazura :
 200 g ciocolată
 200 ml frișcă lichidă
 100 g unt
 biscuiți

Direcții

Pregatirea blatului :
1

Se bat albușurile cu zahărul spumă, se adaugă macul si fulgii de cocos și se amestecă cu grijă. Se adaugă și făina amestecandu-se cu grijă. În cuptorul încălzit la 180˚C se pune aluatul la copt 20 minute.
Nu se deschide deloc ușa de la cuptor. După ce s-a copt se scoate și se lasă la răcit.

Pregatirea cremei :
2

Se amestecă faina, zahărul, laptele, gălbenușurile și esența de vanilie fără unt și se pun pe foc. Se amestecă cu un tel în continuu până se îngroașă compoziția, după aceea se dă jos de pe foc. Când este aproape răcită, se adauga untul și se amestecă.
Se întinde crema peste blat.

3

După ce am pus crema uniform, adaugăm biscuiții pe rând, unul lângă altul până când acoperim toată crema. Este important ca biscuitii sa fie așezați la fel deoarece când o să tăiem prajitura fiecare bucată va fi cât un biscuite.

Pentru glazură :
4

Topim ciocolata si amestecam cu frisca si cu untul. Turnăm glazura și uniformizam frumos, apoi totul merge la frigider pentru minim 2 ore.

5

După ce stă la rece se pot presăra fulgi de cocos peste glazură.

Prăjitură cu mac