O prajitura cu iz tomnatic, rapida si plina de arome. Recomand sa fie servita calduta alaturi de o cupa de inghetata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180 de grade, ungem marginea formei cu unt iar fundul acesteia il acoperim cu hartie de copt. Pregatim o tava cu diametrul de 18 cm maxim 20 cm.
Taiem prunele in jumatati si le indepartam samburele. Topim intr-o tigaie 50g din cantitatea de zahar, impreuna cu sucul de lamaie pana cand zaharul se caramelizeaza, apoi se toarna in forma.
Asezam prunele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel.
Mixam untul cu restul de zahar, esenta de vanilie si sarea, pana obtinem o crema apoi adaugam pe rand ouale. Cernem faina si praful de copt si amestecam bine. Adaugam si laptele si amestecam. Turnam compozitia peste prune si coacem prajitura timp de 50-60 de minute la 180 de grade.
Cand prajitura este gata si trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma pentru 10 minute, apoi se rastoarna cu grija pe un platou si se serveste calduta.
Ingrediente
Indicații
Incalzim cuptorul la 180 de grade, ungem marginea formei cu unt iar fundul acesteia il acoperim cu hartie de copt. Pregatim o tava cu diametrul de 18 cm maxim 20 cm.
Taiem prunele in jumatati si le indepartam samburele. Topim intr-o tigaie 50g din cantitatea de zahar, impreuna cu sucul de lamaie pana cand zaharul se caramelizeaza, apoi se toarna in forma.
Asezam prunele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel.
Mixam untul cu restul de zahar, esenta de vanilie si sarea, pana obtinem o crema apoi adaugam pe rand ouale. Cernem faina si praful de copt si amestecam bine. Adaugam si laptele si amestecam. Turnam compozitia peste prune si coacem prajitura timp de 50-60 de minute la 180 de grade.
Cand prajitura este gata si trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma pentru 10 minute, apoi se rastoarna cu grija pe un platou si se serveste calduta.