fbpx

Prajitura cu prune si bezea

AutorSweets & others
DificultateIntermediar

Sezonul prunelor este pe sfarsite, insa daca mai gasiti niste ramasite la magazin, cumparati-le si faceti aceasta prajitura dementiala- LOUISE CAKE, pe numele ei. Blat umed si moale de cocos, prune dulci, aromate cu putina scortisoara si un strat generos de bezea crocanta cu migdale. Ce sa iti doresti mai mult?

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Blat
 125 g unt
 100 g zahar
 5 galbenusuri
 125 g faina
 20 g fulgi cocos
 100 ml lapte cocos
 1 coaja de la o lamaie
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 praf de sare
Prune
 15 prune
 1 linguri(ă) zahar brun
 1 linguriță(e) scortisoara
Bezea
 5 albusuri de ou
 180 g zahar
 60 g fulgi migdale
 1 praf de sare
 1 linguriță(e) esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

In bolul unui mixer adaugam 125 gr unt, 100 gr zahar si coaja de la o lamaie. Mixam pana aluatul creste in volum si se deschide la culoare.

2

Adaugam cele 5 galbenusuri, unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.

3

Adaugam 125 gr faina, 1 lingurita praf de copt si un praf de sare.

4

Alternam cu 20 gr fulgi de cocos si 100 ml lapte de cocos. Mixam pana terminam toate ingredientele si toate sunt omogenizate.

5

Transferam aluatul intr-o tava patrata 20/20 cm sau o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt.

6

Coacem la 180°C pentru 20 de minute.

7

Intre timp, pregatim prunele, le spalam, scoatem samburii, si taiem fiecare pruna in 4 bucati.

8

Adaugam peste ele 1 lingura de zahar brun si 1 lingurita scortisoara. Amestecam si dam de o parte.

9

Pregatim bezeaua. Mixam 5 albusuri cu un praf de sare la temperatura camerei pana incep sa se spumeze.

10

Cand s-au spumat si au crescut in volum, adaugam 180 gr zahar, lingura cu lingura, pana terminam tot zaharul si se formeaza o bezea tare si lucioasa.

11

Adaugam 1 lingurita esenta de vanilie si 60 gr fulgi de migdale, amestecam si omogenizam cu o spatula.

12

Dupa ce blatul este copt, turnam prunele peste blat si peste prune adaugam bezeaua si o nivelam.

13

Coacem la 160°C pentru 20 de minute.

14

Dupa coacere o lasam la racit, apoi o putem portiona. Pofta buna!

Ingrediente

Blat
 125 g unt
 100 g zahar
 5 galbenusuri
 125 g faina
 20 g fulgi cocos
 100 ml lapte cocos
 1 coaja de la o lamaie
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 praf de sare
Prune
 15 prune
 1 linguri(ă) zahar brun
 1 linguriță(e) scortisoara
Bezea
 5 albusuri de ou
 180 g zahar
 60 g fulgi migdale
 1 praf de sare
 1 linguriță(e) esenta de vanilie

Direcții

1

In bolul unui mixer adaugam 125 gr unt, 100 gr zahar si coaja de la o lamaie. Mixam pana aluatul creste in volum si se deschide la culoare.

2

Adaugam cele 5 galbenusuri, unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.

3

Adaugam 125 gr faina, 1 lingurita praf de copt si un praf de sare.

4

Alternam cu 20 gr fulgi de cocos si 100 ml lapte de cocos. Mixam pana terminam toate ingredientele si toate sunt omogenizate.

5

Transferam aluatul intr-o tava patrata 20/20 cm sau o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt.

6

Coacem la 180°C pentru 20 de minute.

7

Intre timp, pregatim prunele, le spalam, scoatem samburii, si taiem fiecare pruna in 4 bucati.

8

Adaugam peste ele 1 lingura de zahar brun si 1 lingurita scortisoara. Amestecam si dam de o parte.

9

Pregatim bezeaua. Mixam 5 albusuri cu un praf de sare la temperatura camerei pana incep sa se spumeze.

10

Cand s-au spumat si au crescut in volum, adaugam 180 gr zahar, lingura cu lingura, pana terminam tot zaharul si se formeaza o bezea tare si lucioasa.

11

Adaugam 1 lingurita esenta de vanilie si 60 gr fulgi de migdale, amestecam si omogenizam cu o spatula.

12

Dupa ce blatul este copt, turnam prunele peste blat si peste prune adaugam bezeaua si o nivelam.

13

Coacem la 160°C pentru 20 de minute.

14

Dupa coacere o lasam la racit, apoi o putem portiona. Pofta buna!

Prajitura cu prune si bezea