Prăjitură cu prune și bezea

AutorAndra
DificultateIntermediar

În weekend mulți dintre noi dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce și cum acum e sezonul prunelor, vă propun un desert minunat și foarte gustos: prăjitură cu prune și bezea. Blatul este foarte fraged și suculent, iar combinația cu prune și bezea este de vis.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 125 gr faina
 180 gr unt
 80 ml lapte
 4 oua
 120 gr zahar
 30 gr fulgi de cocos
 30 gr fulgi de migdale
 1 tbsp esenta de vanilie
 1 oz praf de copt
 450 gr prune

Mod de preparare:

1

Amestecați untul moale cu 80 g de zahăr timp de 5-7 minute, până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați gălbenușurile unul câte unul și continuați să amestecați. Amestecați făina cu praful de copt și începeți să adăugați treptat peste compoziția de unt. Alternați cu adăugarea de lapte și faceți acest lucru până când adăugați toată făina și tot laptele. Adăugați esența de vanilie și fulgii de cocos și amestecați până când compoziția este omogenă.

2

Puneți totul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și adăugați-o la cuptor 20-25 de minute la 170°.

3

Pentru bezea se amestecă albusurile cu zahărul rămas până când obții o compoziție fermă. Puteți face testul bolului: întoarceți bolul cu capul în jos, bezeaua ar trebui să rămână în castron. La final adauga fulgii de migdale.

4

Tăiați prunele pe jumătate și adăugați jumătăți de prune pe aluat. Adăugați bezea peste și mai lăsați-o să se gătească 7-10 minute la 145°.

Ingrediente

 125 gr faina
 180 gr unt
 80 ml lapte
 4 oua
 120 gr zahar
 30 gr fulgi de cocos
 30 gr fulgi de migdale
 1 tbsp esenta de vanilie
 1 oz praf de copt
 450 gr prune

Indicații

1

Amestecați untul moale cu 80 g de zahăr timp de 5-7 minute, până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați gălbenușurile unul câte unul și continuați să amestecați. Amestecați făina cu praful de copt și începeți să adăugați treptat peste compoziția de unt. Alternați cu adăugarea de lapte și faceți acest lucru până când adăugați toată făina și tot laptele. Adăugați esența de vanilie și fulgii de cocos și amestecați până când compoziția este omogenă.

2

Puneți totul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și adăugați-o la cuptor 20-25 de minute la 170°.

3

Pentru bezea se amestecă albusurile cu zahărul rămas până când obții o compoziție fermă. Puteți face testul bolului: întoarceți bolul cu capul în jos, bezeaua ar trebui să rămână în castron. La final adauga fulgii de migdale.

4

Tăiați prunele pe jumătate și adăugați jumătăți de prune pe aluat. Adăugați bezea peste și mai lăsați-o să se gătească 7-10 minute la 145°.

Prăjitură cu prune și bezea