Prăjitură cu unt de arahide și gem

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Pentru că se completează atât de bine, am gătit o prăjitură cu unt de arahide și gem de cireșe amare, presărată cu alune crocante și sărate, să contrasteze toate aromele. Mmm...sfărmicioasă, aromată, dulce-sărată!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 250 gr unt arahide
 110 gr sirop de agave
 115 gr unt
 1 tsp Extract de vanilie
 230 gr făină
 1 praf de sare
 1 pliculeț de praf de copt
 250 gr gem (eu am folosit de cireșe amare)
 70 gr alune sărate

Mod de preparare:

1

Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.

2

Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.

3

După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.

4

Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).

5

Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.

6

La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!

Ingrediente

 250 gr unt arahide
 110 gr sirop de agave
 115 gr unt
 1 tsp Extract de vanilie
 230 gr făină
 1 praf de sare
 1 pliculeț de praf de copt
 250 gr gem (eu am folosit de cireșe amare)
 70 gr alune sărate

Indicații

1

Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.

2

Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.

3

După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.

4

Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).

5

Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.

6

La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!

Note

Prăjitură cu unt de arahide și gem