fbpx

Prăjitură cu unt de arahide și gem

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Pentru că se completează atât de bine, am gătit o prăjitură cu unt de arahide și gem de cireșe amare, presărată cu alune crocante și sărate, să contrasteze toate aromele. Mmm...sfărmicioasă, aromată, dulce-sărată!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 250 g unt arahide
 110 g sirop de agave
 115 g unt
 1 linguriță(e) Extract de vanilie
 230 g făină
 1 praf de sare
 1 pliculeț de praf de copt
 250 g gem (eu am folosit de cireșe amare)
 70 g alune sărate

Mod de preparare:

1

Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.

2

Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.

3

După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.

4

Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).

5

Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.

6

La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!

Ingrediente

 250 g unt arahide
 110 g sirop de agave
 115 g unt
 1 linguriță(e) Extract de vanilie
 230 g făină
 1 praf de sare
 1 pliculeț de praf de copt
 250 g gem (eu am folosit de cireșe amare)
 70 g alune sărate

Direcții

1

Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.

2

Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.

3

După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.

4

Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).

5

Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.

6

La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!

Prăjitură cu unt de arahide și gem