Prăjitura cu vișine este un pandispan simplu cu multe, multe vișine. O prăjitură zemoasă, vanilată și acrișoară care în general nu prea "supraviețuiește" multe zile.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se freacă untul simplu pentru a-l face mai suplu, se adaugă zahăr și se amestecă în continuare până ce se obține o cremă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând mereu după fiecare ou.
Se adaugă făina, migdalele măcinate, praful de copt și lichiorul. Se amestecă bine până se obține un aluat cremos care se toarnă în tava de copt.
Se scurg și vișinile decongelate sau din compot și se așează cât mai estetic pe suprafața aluatului. Se dă la copt pentru 30-40 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în tavă.
Desigur, dacă se pregătește pentru copii, din această rețetă poate lipsi lichiorul. Altfel, pentru adulți, aduce un plus de gust, fără consecințe medicale nedorite.
Ingrediente
Indicații
Se freacă untul simplu pentru a-l face mai suplu, se adaugă zahăr și se amestecă în continuare până ce se obține o cremă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând mereu după fiecare ou.
Se adaugă făina, migdalele măcinate, praful de copt și lichiorul. Se amestecă bine până se obține un aluat cremos care se toarnă în tava de copt.
Se scurg și vișinile decongelate sau din compot și se așează cât mai estetic pe suprafața aluatului. Se dă la copt pentru 30-40 de minute. Apoi, se lasă să se răcească în tavă.
Desigur, dacă se pregătește pentru copii, din această rețetă poate lipsi lichiorul. Altfel, pentru adulți, aduce un plus de gust, fără consecințe medicale nedorite.