fbpx

Prăjitură cu vișine

AutorAna P. Maria
DificultateÎncepător

Prajitura pufoasă, rapidă și gustoasă

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 8 Oua
 1 mg Lapte
 Esență rom
 Esență vanilie
 12 Zahăr
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 kg Visine congelate
 4 Ulei
 Sare
 1 Lămâie
 1 oz Praf de copt
 1 oz Zahăr pudră
 10 Faina

Mod de preparare:

1

Se separă albusurile de gălbenușuri

2

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare

3

Galbenusurile se amesteca cu 12 lingurite de zahar, 4 linguri de ulei până își dublează compoziția

4

Dupa ce albușurile au fost batute bine se adauga treptat cate o linguriță din compozitia galbenusurilor

5

Dupa ce am amestecat albusurile batute cu galbenusurile, sting cu lamaie un praf de copt și-l adaugam in compozitie

6

Adaugam esența de rom, esenta de vanilie si pliculetele de zahar vanilat

7

Dupa ce am amestecat toate, adaugam o cana de lapte

8

Treptat adaugam si cele 10 linguri de faina si amestecam pana avem o compozitie care curge

9

Punem foaie de coptin tava, punem visinele dezghetate apoi turnam compozitia

10

Dam la cumptorul încălzit la 180 de grade circa 30 de minute

11

Dupa ce este gata se lasa la racit, iar doar cand este rece se pune zaharul pudră

Ingrediente

 8 Oua
 1 mg Lapte
 Esență rom
 Esență vanilie
 12 Zahăr
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 kg Visine congelate
 4 Ulei
 Sare
 1 Lămâie
 1 oz Praf de copt
 1 oz Zahăr pudră
 10 Faina

Direcții

1

Se separă albusurile de gălbenușuri

2

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare

3

Galbenusurile se amesteca cu 12 lingurite de zahar, 4 linguri de ulei până își dublează compoziția

4

Dupa ce albușurile au fost batute bine se adauga treptat cate o linguriță din compozitia galbenusurilor

5

Dupa ce am amestecat albusurile batute cu galbenusurile, sting cu lamaie un praf de copt și-l adaugam in compozitie

6

Adaugam esența de rom, esenta de vanilie si pliculetele de zahar vanilat

7

Dupa ce am amestecat toate, adaugam o cana de lapte

8

Treptat adaugam si cele 10 linguri de faina si amestecam pana avem o compozitie care curge

9

Punem foaie de coptin tava, punem visinele dezghetate apoi turnam compozitia

10

Dam la cumptorul încălzit la 180 de grade circa 30 de minute

11

Dupa ce este gata se lasa la racit, iar doar cand este rece se pune zaharul pudră

Prăjitură cu vișine