fbpx

Prajitura de ciocolata cu visine si afine

AutorIzzie Meals
DificultateÎncepător

Ingrediente 1 tava mica (22x20, 5x8,0)

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 180 g ciocolata neagra
 180 g unt
 120 g faina
 80 g zahar
 3 oua
 1 mg visine si afine (merge foarte bine si zmeura)
 1 fiola esenta vanilie
 1 fiola esenta rom
 1 varf cutit de sare
 ½ linguriță(e) praf de copt
 1 linguri(ă) praf de cocos

Mod de preparare:

1

Maruntiti ciocolata si taiati bucatele untul.

2

Adaugati-le intr-un vas si gatiti la bain-marie.

3

Intr-un vas, adaugati ouale, zaharul, sare, esentele si praful de copt. Mixati bine.
Adaugati ciocolata topita in compozitia din bol. Amestecati.

4

Adaugati apoi faina, treptat, amestecand pana la omogenizare.

5

Puneti compozitia intr-un vas de copt si asezati fructele.

6

Puneti vasul de copt in cuptorul preincalzit la 180˚C, pentru cca 25-30 min. Eu am lasat-o 25 min, cu modul jos pentru 20 min si modul sus-jos in ultimele 5 min.

7

Optional, puteti adauga praf de cocos deasupra.

8

Prajitura a iesit un fel de lava cake, interiorul fiind moale la inceput, dar s-a intarit dupa ce am lasat-o sa se raceasca si apoi tinut un pic la frigider.
Am servit-o cu putina inghetata langa.

Ingrediente

 180 g ciocolata neagra
 180 g unt
 120 g faina
 80 g zahar
 3 oua
 1 mg visine si afine (merge foarte bine si zmeura)
 1 fiola esenta vanilie
 1 fiola esenta rom
 1 varf cutit de sare
 ½ linguriță(e) praf de copt
 1 linguri(ă) praf de cocos

Direcții

1

Maruntiti ciocolata si taiati bucatele untul.

2

Adaugati-le intr-un vas si gatiti la bain-marie.

3

Intr-un vas, adaugati ouale, zaharul, sare, esentele si praful de copt. Mixati bine.
Adaugati ciocolata topita in compozitia din bol. Amestecati.

4

Adaugati apoi faina, treptat, amestecand pana la omogenizare.

5

Puneti compozitia intr-un vas de copt si asezati fructele.

6

Puneti vasul de copt in cuptorul preincalzit la 180˚C, pentru cca 25-30 min. Eu am lasat-o 25 min, cu modul jos pentru 20 min si modul sus-jos in ultimele 5 min.

7

Optional, puteti adauga praf de cocos deasupra.

8

Prajitura a iesit un fel de lava cake, interiorul fiind moale la inceput, dar s-a intarit dupa ce am lasat-o sa se raceasca si apoi tinut un pic la frigider.
Am servit-o cu putina inghetata langa.

Prajitura de ciocolata cu visine si afine