Prăjitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post și nu numai. Are un aluat fraged care se topește în gură iar alături de merele aromate iese o combinație încântătoare pentru papilele gustative. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui pentru a o pregăti și de foarte puțin timp.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Merele se curăță de coajă, se rad și se pun împreună cu 100 g zahăr la calit. Se lasă pe foc până când capătă o culoare maronie.
Într-un castron punem apa minerală, uleiul și zahărul și amestecăm până când zahărul s-au topit. Adăugăm faina, praful de copt și începem să amestecăm până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Aluatul se lasă în frigider pentru minim 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate aluatul din frigider și se împarte în 2 părți egale. Întindem o foaie și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste prima foaie se adaugă merele calite iar peste mere adăugăm și cealaltă foaie.
Introducem prăjitura la cuptor și o lăsăm să se coaca preț de 40-45 de minute la 180°C. Se servește cu zahar pudră sau simplă.
Ingrediente
Indicații
Merele se curăță de coajă, se rad și se pun împreună cu 100 g zahăr la calit. Se lasă pe foc până când capătă o culoare maronie.
Într-un castron punem apa minerală, uleiul și zahărul și amestecăm până când zahărul s-au topit. Adăugăm faina, praful de copt și începem să amestecăm până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Aluatul se lasă în frigider pentru minim 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate aluatul din frigider și se împarte în 2 părți egale. Întindem o foaie și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste prima foaie se adaugă merele calite iar peste mere adăugăm și cealaltă foaie.
Introducem prăjitura la cuptor și o lăsăm să se coaca preț de 40-45 de minute la 180°C. Se servește cu zahar pudră sau simplă.