Prăjitură de post cu mere

AutorAndra
DificultateÎncepător

Prăjitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post și nu numai. Are un aluat fraged care se topește în gură iar alături de merele aromate iese o combinație încântătoare pentru papilele gustative. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui pentru a o pregăti și de foarte puțin timp.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 2 kg mere
 250 gr zahăr
 500 ml apă minerală
 270 ml ulei
 1 oz praf de copt
 1 vârf de sare
 1 kg făină

Mod de preparare:

1

Merele se curăță de coajă, se rad și se pun împreună cu 100 g zahăr la calit. Se lasă pe foc până când capătă o culoare maronie.

2

Într-un castron punem apa minerală, uleiul și zahărul și amestecăm până când zahărul s-au topit. Adăugăm faina, praful de copt și începem să amestecăm până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Aluatul se lasă în frigider pentru minim 20 de minute.

3

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate aluatul din frigider și se împarte în 2 părți egale. Întindem o foaie și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste prima foaie se adaugă merele calite iar peste mere adăugăm și cealaltă foaie.

4

Introducem prăjitura la cuptor și o lăsăm să se coaca preț de 40-45 de minute la 180°C. Se servește cu zahar pudră sau simplă.

Ingrediente

 2 kg mere
 250 gr zahăr
 500 ml apă minerală
 270 ml ulei
 1 oz praf de copt
 1 vârf de sare
 1 kg făină

Indicații

1

Merele se curăță de coajă, se rad și se pun împreună cu 100 g zahăr la calit. Se lasă pe foc până când capătă o culoare maronie.

2

Într-un castron punem apa minerală, uleiul și zahărul și amestecăm până când zahărul s-au topit. Adăugăm faina, praful de copt și începem să amestecăm până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Aluatul se lasă în frigider pentru minim 20 de minute.

3

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate aluatul din frigider și se împarte în 2 părți egale. Întindem o foaie și o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste prima foaie se adaugă merele calite iar peste mere adăugăm și cealaltă foaie.

4

Introducem prăjitura la cuptor și o lăsăm să se coaca preț de 40-45 de minute la 180°C. Se servește cu zahar pudră sau simplă.

Prăjitură de post cu mere