Prăjitura Doamnei Crăciun

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

O prăjitură clasică, Tăvălita, reinterpretată pentru Crăciun și adaptată pentru a fi și pe placul celor care nu apreciază prăjiturile cu esențe provenite din alcool.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru blat
 50 gr zahăr
 50 gr unt
 2 zahăr vanilat
 200 ml lapte
 2 ouă
 350 gr făină
 10 gr praf de copt
Pentru învelișul de ciocolată
 200 gr unt
 100 gr zahăr
 4 cacao
 200 ml lapte
 30 ml esență de migdale
 50 gr ciocolată neagră de menaj
Pentru decor
 fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pregătirea blatului
1

Bateți untul cu zahărul și zahărul vanilat până obțineți o pastă.

2

Adăugați ouăle și mixați până la incorporarea lor completă.

3

Adăugați laptele și amestecați până obțineți un aluat moale.

4

Adăugați făina, puțin câte puțin și la sfârșit, praful de copt. Amestecați pâna la incorporarea completă.

5

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul obținut. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Pregătirea învelișului de ciocolată
6

Într-o oală, la foc mic, topiți untul și adăugați zahărul. Amestecați pâna la incorporarea completă a celor două.

7

Adăugați cacaoa și ciocolata și amestecați pâna la topirea ciocolatei.

8

Adăugați laptele și esența de migdale și lăsați compoziția la răcit (la temperatura camerei).

Montarea prăjiturii
9

După ce prăjitura s-a copt și răcit, tăiati-o în cuburi.

10

Luați fiecare cub pe rând și înmuiați-l în compoziția lichidă de ciocolată.

11

Apoi, tăvăliți fiecare cub prin fulgi de cocos sau de migdale.

Ingrediente

Pentru blat
 50 gr zahăr
 50 gr unt
 2 zahăr vanilat
 200 ml lapte
 2 ouă
 350 gr făină
 10 gr praf de copt
Pentru învelișul de ciocolată
 200 gr unt
 100 gr zahăr
 4 cacao
 200 ml lapte
 30 ml esență de migdale
 50 gr ciocolată neagră de menaj
Pentru decor
 fulgi de cocos

Indicații

Pregătirea blatului
1

Bateți untul cu zahărul și zahărul vanilat până obțineți o pastă.

2

Adăugați ouăle și mixați până la incorporarea lor completă.

3

Adăugați laptele și amestecați până obțineți un aluat moale.

4

Adăugați făina, puțin câte puțin și la sfârșit, praful de copt. Amestecați pâna la incorporarea completă.

5

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul obținut. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Pregătirea învelișului de ciocolată
6

Într-o oală, la foc mic, topiți untul și adăugați zahărul. Amestecați pâna la incorporarea completă a celor două.

7

Adăugați cacaoa și ciocolata și amestecați pâna la topirea ciocolatei.

8

Adăugați laptele și esența de migdale și lăsați compoziția la răcit (la temperatura camerei).

Montarea prăjiturii
9

După ce prăjitura s-a copt și răcit, tăiati-o în cuburi.

10

Luați fiecare cub pe rând și înmuiați-l în compoziția lichidă de ciocolată.

11

Apoi, tăvăliți fiecare cub prin fulgi de cocos sau de migdale.

Note

Prăjitura Doamnei Crăciun