Prajitura fanta

AutorAna P. Maria
DificultateIntermediar

Prajitura cu suc de Fanta

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare50 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

Blat
 6 Oua
 6 Zahar
 4 Faina
 2 Cacao
 100 ml Ulei
 1 oz Praf de copt
 Sare
Crema
 500 gr Brânză dulce
 200 gr Unt 82%
 200 gr Zahar pudra
 1 Esență vanilie
Glazura
 2 fl oz Budinca vanilie
 800 ml Suc Fanta

Mod de preparare:

Blat
1

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

Crema
2

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura
3

O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (in cazul meu Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi

Ingrediente

Blat
 6 Oua
 6 Zahar
 4 Faina
 2 Cacao
 100 ml Ulei
 1 oz Praf de copt
 Sare
Crema
 500 gr Brânză dulce
 200 gr Unt 82%
 200 gr Zahar pudra
 1 Esență vanilie
Glazura
 2 fl oz Budinca vanilie
 800 ml Suc Fanta

Indicații

Blat
1

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

Crema
2

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura
3

O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (in cazul meu Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi

Note

Prajitura fanta