Prăjitură fragedă cu mere

AutorRebe Ciba
DificultateÎncepător

Prăjitura copilăriei.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 2 ouă
 7 lapte
 200 gr unt
 zahăr
 450 gr făină
 1 tsp praf de copt
 1 tsp zahăr vanilat
 1 tsp esența de vanilie
Umplutura :
 6 mere răzălite
 4 zahăr pudră
 1 tsp scorțișoară

Mod de preparare:

Preparare aluat :
1

Se combină toate ingredientele pana obținem un aluat moale, puțin lipicios.

2

Aluatul se poate lăsa la frigider pana ne ocupam de mere.

3

Se împarte aluatul in 2 părți aproximativ egale și se întinde fiecare cu sucitorul. Se adauga prima parte in tava și se înțepă cu furculița. Adaugăm umplutura, după care acoperim cu partea rămasă din aluat.

4

Se lasă la cuptorul încins la 180˚C, timp de 30 de minute sau până e puțin rumenită.

Poftă bună! 🙂

Preparare umplutură
5

Se storc puțin merele de suc, apoi se adauga scortisoara și zaharul. Lăsam la foc mic timp de 10 min, amestecând din când in când. Apoi se lasă la răcit.

Ingrediente

Pentru aluat :
 2 ouă
 7 lapte
 200 gr unt
 zahăr
 450 gr făină
 1 tsp praf de copt
 1 tsp zahăr vanilat
 1 tsp esența de vanilie
Umplutura :
 6 mere răzălite
 4 zahăr pudră
 1 tsp scorțișoară

Indicații

Preparare aluat :
1

Se combină toate ingredientele pana obținem un aluat moale, puțin lipicios.

2

Aluatul se poate lăsa la frigider pana ne ocupam de mere.

3

Se împarte aluatul in 2 părți aproximativ egale și se întinde fiecare cu sucitorul. Se adauga prima parte in tava și se înțepă cu furculița. Adaugăm umplutura, după care acoperim cu partea rămasă din aluat.

4

Se lasă la cuptorul încins la 180˚C, timp de 30 de minute sau până e puțin rumenită.

Poftă bună! 🙂

Preparare umplutură
5

Se storc puțin merele de suc, apoi se adauga scortisoara și zaharul. Lăsam la foc mic timp de 10 min, amestecând din când in când. Apoi se lasă la răcit.

Prăjitură fragedă cu mere