Prăjitură în dungi

AutorNina
DificultateIntermediar

O prăjitură aspectuoasă datorită celor 3 feluri de foi diferite și având un gust deosebit ! 🙂

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

Pentru foile cu mac :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 5 mac măcinat
Pentru foile cu cacao :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 2 rase de cacao
Pentru foile simple sau cu nucă :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 5 nucă măcinată ( sau fără nucă )
Pentru cremă :
 400 ml lapte
 4 griș
 200 gr zahăr pudră
 2 plicuri zahăr vanilat
 175 gr unt/margarină
Pentru decor :
 ciocolată de menaj sau o glazură ( la alegere )

Mod de preparare:

1

Pentru cele 3 foi, procedezi în felul următor : gălbenușul îl mixezi cu zahărul, adaugi smântâna, apoi treptat și făina amestecată cu praful de copt și macul măcinat, nuca măcinată sau cacaua. Separat, bați spumă albușul cu un praf de sare și îl încorporezi ușor în cealaltă compoziție. Torni amestecul într-o tavă ( 23/33 cm ) tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute. Cât timp foile se răcesc, pregătești crema.

2

Pui laptele la fiert și, când dă în clocot, adaugi grișul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Când s-a îngroșat, după 5-7 minute, iei de pe foc, acoperi cu o folie alimentară și lași să se răcească definitiv. Untul ( margarina ) îl mixezi cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Adaugi, treptat, grișul răcit și continui să mixezi. Împarți crema în 3 părți egale și o întinzi pe fiecare foaie. Poți începe cu foaia de cacao, apoi urmează foaia cu mac, acoperi cu cea simplă sau cu nucă și pui crema. Razi ciocolată de menaj sau poți face o glazură, după preferință.

Ingrediente

Pentru foile cu mac :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 5 mac măcinat
Pentru foile cu cacao :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 2 rase de cacao
Pentru foile simple sau cu nucă :
 150 ml smântână
 1 ou
 1 tsp praf de copt
 5 făină
 5 zahăr
 5 nucă măcinată ( sau fără nucă )
Pentru cremă :
 400 ml lapte
 4 griș
 200 gr zahăr pudră
 2 plicuri zahăr vanilat
 175 gr unt/margarină
Pentru decor :
 ciocolată de menaj sau o glazură ( la alegere )

Indicații

1

Pentru cele 3 foi, procedezi în felul următor : gălbenușul îl mixezi cu zahărul, adaugi smântâna, apoi treptat și făina amestecată cu praful de copt și macul măcinat, nuca măcinată sau cacaua. Separat, bați spumă albușul cu un praf de sare și îl încorporezi ușor în cealaltă compoziție. Torni amestecul într-o tavă ( 23/33 cm ) tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute. Cât timp foile se răcesc, pregătești crema.

2

Pui laptele la fiert și, când dă în clocot, adaugi grișul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Când s-a îngroșat, după 5-7 minute, iei de pe foc, acoperi cu o folie alimentară și lași să se răcească definitiv. Untul ( margarina ) îl mixezi cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Adaugi, treptat, grișul răcit și continui să mixezi. Împarți crema în 3 părți egale și o întinzi pe fiecare foaie. Poți începe cu foaia de cacao, apoi urmează foaia cu mac, acoperi cu cea simplă sau cu nucă și pui crema. Razi ciocolată de menaj sau poți face o glazură, după preferință.

Note

Prăjitură în dungi