Prajitura Kati, cunoscuta si ca Prajitura cu foaie sfaramata este o reteta veche ungureasca cu blat fraged si crema delicioasa cu aroma intensa de rom
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un castron incapator puneti zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, untul taiat cubulete si faina cernuta. Framantati pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati galbenusurile si laptele si incorporati in aluat. Puneti la frigider aluatul pentru aproximativ jumatate de ora.
Impartiti aluatul in trei parti egale. Intindeti trei foi de aproximativ 30 cm si coaceti la 180 de grade timp de 10 minute.
Cat se racesc foile, preparati crema astfel. Puneti la fiert 200 ml apa cu zaharul tos si fierbeti pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop. Adaugati cacao, esenta de vanilie, gemul de caise si romul. Amestecati pana la omogenizare.
Sfaramati una din cele trei foi si adaugati-o peste crema.
Bateti untul cu zahar pudra pana devine o crema. Adaugati treptat compozitia cu cacao, amestecand cu miscari rotative pentru a ramane aerata crema.
Pentru bezea, albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se amesteca si se pun la fiert la baie de aburi. Cand incep sa se ingroase se iau de pe foc si se bat spuma pana la intarire.
Prajitura se asambleaza intinzand crema de cacao intre cele doua foi si ornand cu un strat generos de bezea. Radeti peste ciocolata sau ornati cu bomboane de decor.
Ingrediente
Indicații
Intr-un castron incapator puneti zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, untul taiat cubulete si faina cernuta. Framantati pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati galbenusurile si laptele si incorporati in aluat. Puneti la frigider aluatul pentru aproximativ jumatate de ora.
Impartiti aluatul in trei parti egale. Intindeti trei foi de aproximativ 30 cm si coaceti la 180 de grade timp de 10 minute.
Cat se racesc foile, preparati crema astfel. Puneti la fiert 200 ml apa cu zaharul tos si fierbeti pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop. Adaugati cacao, esenta de vanilie, gemul de caise si romul. Amestecati pana la omogenizare.
Sfaramati una din cele trei foi si adaugati-o peste crema.
Bateti untul cu zahar pudra pana devine o crema. Adaugati treptat compozitia cu cacao, amestecand cu miscari rotative pentru a ramane aerata crema.
Pentru bezea, albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se amesteca si se pun la fiert la baie de aburi. Cand incep sa se ingroase se iau de pe foc si se bat spuma pana la intarire.
Prajitura se asambleaza intinzand crema de cacao intre cele doua foi si ornand cu un strat generos de bezea. Radeti peste ciocolata sau ornati cu bomboane de decor.