Prajitura ,,Kinder Bueno,,

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

Este delicioasă , nu se face greu deloc şi e potrivită pentru mese festive.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore

Ingrediente:

 4 albusuri
 25 gr zahar
 25 gr faina
 20 gr pesmet
 50 gr nuca macinata fin
 1 tsp praf de copt
 1 oz zahar vanilat Bourbon
 1 praf de sare
Crema:
 4 galbenusuri
 40 gr zahar
 250 ml lapte
 25 gr faina
 20 gr praf de budinca de vanilie
 130 gr unt gras la temperatura camerei
 1 tbsp cacao
 1 oz zahar vanilat Bourbon
In plus:
 1 baton mic de biscuiti Picnic
 300 gr Nutella
 1 tbsp cacao neagra pentru pudrat

Mod de preparare:

1

Tava 18/25 cm :

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.

2

3

4

Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.

5

6

Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.Se dă la rece până a doua zi.
Înainte de servire se pudrează cu cacao.
Poftă bună!

7

8

x

Ingrediente

 4 albusuri
 25 gr zahar
 25 gr faina
 20 gr pesmet
 50 gr nuca macinata fin
 1 tsp praf de copt
 1 oz zahar vanilat Bourbon
 1 praf de sare
Crema:
 4 galbenusuri
 40 gr zahar
 250 ml lapte
 25 gr faina
 20 gr praf de budinca de vanilie
 130 gr unt gras la temperatura camerei
 1 tbsp cacao
 1 oz zahar vanilat Bourbon
In plus:
 1 baton mic de biscuiti Picnic
 300 gr Nutella
 1 tbsp cacao neagra pentru pudrat

Indicații

1

Tava 18/25 cm :

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.

2

3

4

Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.

5

6

Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.Se dă la rece până a doua zi.
Înainte de servire se pudrează cu cacao.
Poftă bună!

7

8

x

Prajitura ,,Kinder Bueno,,