Un desert cu banane și crema de mascarpone, perfect pentru toată familia
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.
Peste ele se adaugă cacao și se mixează.
Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.
Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.
Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.
În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.
Blatul obținut se lasă la răcit.
Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.
Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.
Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.
Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.
În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.
Peste ele se adaugă cacao și se mixează.
Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.
Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.
Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.
În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.
Blatul obținut se lasă la răcit.
Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.
Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.
Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.
Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.
În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.
Pofta buna!