fbpx

Prăjitură „Musuroi”

AutorVlad
DificultateIntermediar

Un desert cu banane și crema de mascarpone, perfect pentru toată familia

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Blat
 150 g Faina
 5 Oua
 200 g Zahar
 40 g Cacao
 40 ml Ulei
 Sare
Crema
 250 ml Frișca lichida
 500 g Mascarpone
 150 g Zahar pudra
 3 Banane
 100 g Fulgi de ciocolata
 Esență de vanilie

Mod de preparare:

Blatul
1

Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.

2

Peste ele se adaugă cacao și se mixează.

3

Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.

4

Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.

Crema
5

Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.

6

În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.

Asamblare
7

Blatul obținut se lasă la răcit.

8

Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.

9

Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.

10

Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.

11

Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.

12

În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.

13

Pofta buna!

Ingrediente

Blat
 150 g Faina
 5 Oua
 200 g Zahar
 40 g Cacao
 40 ml Ulei
 Sare
Crema
 250 ml Frișca lichida
 500 g Mascarpone
 150 g Zahar pudra
 3 Banane
 100 g Fulgi de ciocolata
 Esență de vanilie

Direcții

Blatul
1

Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.

2

Peste ele se adaugă cacao și se mixează.

3

Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.

4

Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.

Crema
5

Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.

6

În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.

Asamblare
7

Blatul obținut se lasă la răcit.

8

Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.

9

Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.

10

Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.

11

Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.

12

În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.

13

Pofta buna!

Prăjitură „Musuroi”