Prăjitură „Musuroi”

AutorVlad
DificultateIntermediar

Un desert cu banane și crema de mascarpone, perfect pentru toată familia

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Blat
 150 gr Faina
 5 Oua
 200 gr Zahar
 40 gr Cacao
 40 ml Ulei
 Sare
Crema
 250 ml Frișca lichida
 500 gr Mascarpone
 150 gr Zahar pudra
 3 Banane
 100 gr Fulgi de ciocolata
 Esență de vanilie

Mod de preparare:

Blatul
1

Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.

2

Peste ele se adaugă cacao și se mixează.

3

Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.

4

Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.

Crema
5

Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.

6

În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.

Asamblare
7

Blatul obținut se lasă la răcit.

8

Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.

9

Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.

10

Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.

11

Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.

12

În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.

13

Pofta buna!

Ingrediente

Blat
 150 gr Faina
 5 Oua
 200 gr Zahar
 40 gr Cacao
 40 ml Ulei
 Sare
Crema
 250 ml Frișca lichida
 500 gr Mascarpone
 150 gr Zahar pudra
 3 Banane
 100 gr Fulgi de ciocolata
 Esență de vanilie

Indicații

Blatul
1

Ouăle se bat cu zaharul și sarea pana își măresc volumul.

2

Peste ele se adaugă cacao și se mixează.

3

Apoi se adaugă uleiul și faina și se amesteca ușor.

4

Compoziția se toarnă în tava de tort de 23 cm diametru. Se da la cuptor 40 de minute, la 180 grade celsius.

Crema
5

Brânză mascarpone se amesteca cu smântână lichida, zaharul pudra și esența.

6

În crema obținută se pun fulgii de ciocolata și se amesteca.

Asamblare
7

Blatul obținut se lasă la răcit.

8

Apoi se decupează miezul, la o distanta de 1 cm fata de margine. Se scote miezul și se fărâmițează.

9

Blatul o sa arate ca un bol. În bol se pun bananele tăiate în doua pe lungime.

10

Peste stratul de banane se pune crema care se nivelează sub forma de cupola.

11

Deasupra cremei se pune blatul fărâmițat.

12

În final prăjitură arata ca un musuroi. Se da la frigider pentru cel puțin o ora, după care este gata de servire.

13

Pofta buna!

Prăjitură „Musuroi”