Prajitura Nero cu mousse de ciocolata

AutorVitalis Ildiko
DificultateIntermediar

Prajitura Nero cu mousse de ciocolata este unul din acele deserturi care creaza dependenta. Fina,delicioasa si sofisticata.Perfecta pentru a fi in centrul atentiei pe masa oricarui eveniment sau ocazie speciala.

ShareSalvează
Randamente12 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 2 oua
 30 gr cacao
 30 gr faina
 60 gr zahar
 1 tsp ulei
 1 tsp extract de vanilie
 300 gr ciocolata amaruie
 600 ml frisca lichida indulcita

Mod de preparare:

Blat
1

Bate ouale cu praful de sare pana cand isi vor dubla volumul.

2

Adauga zaharul treptat timp in care sa mixezi continuu.

3

Dupa 2-3 minute de mixat, adauga uleiul treptat in fir subtire.

4

Pune extractul de vanilie dupa care adauga faina si cacaua cernute. Adauga-le in doua transe si amesteca usor cu o spatula cu miscari ample de sus in jos.

5

Odata ce ai incorporat toata faina si cacaua, compozitia pentru prima foaie este pregatita.

6

Foloseste o tava tapetata cu hartie de copt, tava de 25/35 de cm.

7

Toarna compozitia in tava si asigura-te ca o vei distribui pe toata suprafata.

8

Da cu tava de 2-3 ori de masa dupa care baga tava in cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 10 minute.

9

Procedeaza la fel si cu celelalte 2 foi.

Mousse de ciocolata
10

Pune ciocolata intr-un bol impreuna cu 300 ml de frisca lichida indulcita.

11

Baga bolul in cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate cu verificare la fiecare 30 de secunde.

12

Scoate bolul si amesteca pana cand ciocolata se va topi in totalitate.

13

Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei si bate restul de frisca.

14

Urmatorul pas este sa incorporezi crema racita la temperatura camerei.

15

Adauga aceasta crema treptat, cam 2-3 linguri odata. Nu mai mult de atat.

16

Odata ce ai incorporat crema de ciocolata, mousse-ul este pregatit.

Ingrediente

 2 oua
 30 gr cacao
 30 gr faina
 60 gr zahar
 1 tsp ulei
 1 tsp extract de vanilie
 300 gr ciocolata amaruie
 600 ml frisca lichida indulcita

Indicații

Blat
1

Bate ouale cu praful de sare pana cand isi vor dubla volumul.

2

Adauga zaharul treptat timp in care sa mixezi continuu.

3

Dupa 2-3 minute de mixat, adauga uleiul treptat in fir subtire.

4

Pune extractul de vanilie dupa care adauga faina si cacaua cernute. Adauga-le in doua transe si amesteca usor cu o spatula cu miscari ample de sus in jos.

5

Odata ce ai incorporat toata faina si cacaua, compozitia pentru prima foaie este pregatita.

6

Foloseste o tava tapetata cu hartie de copt, tava de 25/35 de cm.

7

Toarna compozitia in tava si asigura-te ca o vei distribui pe toata suprafata.

8

Da cu tava de 2-3 ori de masa dupa care baga tava in cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 10 minute.

9

Procedeaza la fel si cu celelalte 2 foi.

Mousse de ciocolata
10

Pune ciocolata intr-un bol impreuna cu 300 ml de frisca lichida indulcita.

11

Baga bolul in cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate cu verificare la fiecare 30 de secunde.

12

Scoate bolul si amesteca pana cand ciocolata se va topi in totalitate.

13

Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei si bate restul de frisca.

14

Urmatorul pas este sa incorporezi crema racita la temperatura camerei.

15

Adauga aceasta crema treptat, cam 2-3 linguri odata. Nu mai mult de atat.

16

Odata ce ai incorporat crema de ciocolata, mousse-ul este pregatit.

Prajitura Nero cu mousse de ciocolata