fbpx

Prajitura pe dosul tavii

AvatarAutorCornelly01
DificultateÎncepător

O prajitura dulce si racoritoare in acelasi timp.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 10 ulei
 10 zahar
 10 lapte
 2 oua
 1 oz amoniu pentru prajituri (stins in otet)
 1 oz zahar vanilinat
 1 linguri(ă) esenta vanilie
 500 g faina (pana cand devine o coca nelipicioasa)
 16 zahar
 1 l lapte
 8 faina
 1 linguri(ă) cacao
 1 baton margarina (de 250 g)

Mod de preparare:

1

Se amesteca cele 10 linguri de ulei, cu 10 linguri d e lapte, 10 linguri de zahar, 2 oua, amoniacul stins in otet, praful de sare, esenta de vaniliea, zaharul vanilinat si faina pana obtinem o coca neteda, nelipicioasa. Este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati un pic de faina, in functie de marimea oualelor folosite. Coca se poate framanta si la aparat.

2

Se imparte coca in 4-5 foi (daca framant manual imi ies 4 foi, daca framant la masina imi ies 5 foi).

3

Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina. (timpul de coacere este de cateva minute). Foile se aseaza una peste alta.

4

Dupa realizarea foilor de prajitura se prepara crema astfel :
se "ard" (topesc) 16 linguri de zahar pana devine galben-maroniu. (trebuie avut grija sa nu devina amar).

5

Se amesteca cu mixerul litrul de lapte cu cele 8 lingui de faina si lingua de cacao.

6

Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga amestecul de lapte peste acesta. Zaharul se va solidifica, dar amesteca in continuare.

7

Dupa ce se topeste zaharul solidificat si se fierbe crema, se opreste focul si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste margarina.

8

Se aseaza crema fierbinte intre foi. Se pune o hartie de copt deasupra si se preseaza prajitura cu un obiect greu (eu am pus de exemplu o tava cu drob deasupra).

9

Se lasa prajitura cel putin 3 ore pana a fi taiata. De obicei eu o fac seara si taiem din ea a doua zi.

10

Pofta buna!

Ingrediente

 10 ulei
 10 zahar
 10 lapte
 2 oua
 1 oz amoniu pentru prajituri (stins in otet)
 1 oz zahar vanilinat
 1 linguri(ă) esenta vanilie
 500 g faina (pana cand devine o coca nelipicioasa)
 16 zahar
 1 l lapte
 8 faina
 1 linguri(ă) cacao
 1 baton margarina (de 250 g)

Direcții

1

Se amesteca cele 10 linguri de ulei, cu 10 linguri d e lapte, 10 linguri de zahar, 2 oua, amoniacul stins in otet, praful de sare, esenta de vaniliea, zaharul vanilinat si faina pana obtinem o coca neteda, nelipicioasa. Este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati un pic de faina, in functie de marimea oualelor folosite. Coca se poate framanta si la aparat.

2

Se imparte coca in 4-5 foi (daca framant manual imi ies 4 foi, daca framant la masina imi ies 5 foi).

3

Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina. (timpul de coacere este de cateva minute). Foile se aseaza una peste alta.

4

Dupa realizarea foilor de prajitura se prepara crema astfel :
se "ard" (topesc) 16 linguri de zahar pana devine galben-maroniu. (trebuie avut grija sa nu devina amar).

5

Se amesteca cu mixerul litrul de lapte cu cele 8 lingui de faina si lingua de cacao.

6

Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga amestecul de lapte peste acesta. Zaharul se va solidifica, dar amesteca in continuare.

7

Dupa ce se topeste zaharul solidificat si se fierbe crema, se opreste focul si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste margarina.

8

Se aseaza crema fierbinte intre foi. Se pune o hartie de copt deasupra si se preseaza prajitura cu un obiect greu (eu am pus de exemplu o tava cu drob deasupra).

9

Se lasa prajitura cel putin 3 ore pana a fi taiata. De obicei eu o fac seara si taiem din ea a doua zi.

10

Pofta buna!

Prajitura pe dosul tavii