Pentru că toată lumea îmi cerea ceva dulce pentru week-end, am pregătit o prăjitură cu blat de cacao, glazură de ciocolată și frișcă în două culori. M-am jucat cu ornamente de decor de toate felurile și a ieșit așa veselă și primăvăratică, încât i-am spus Primavera.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat gălbenușurile și uleiul, iar după ce se adaugă ingredientele uscate : praful de copt, cacaoa și făina, se amestecă de jos în sus cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox imativ 30 de minute. Se lasă la răcit.
Se pun într-un ibric laptele, untul și ciocolata neagră ruptă bucățele și se fierb pe foc mic. Aveți grijă pentru că atunci când amestecul fierbe, se umflă și trebuie dat de pe foc un pic, apoi se ține iar pe foc, până se îngroașă ușor. Se lasă la răcit câteva minute.
Se taie prăjitura în pătrate sau în forma dorită și se glazurează cu ciocolată, sprijinind bucățile pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi.
Se bate frișca lichida, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. Se dă deoparte o treime din frișcă, într-un bol, pentru a o amesteca împreună cu zeama de la salata de sfeclă roșie, după gust. Va prinde o frumoasă nuanță de roz.
Restul de frișcă se lasă albă. Se umple un poș cu cele două culori și se ornează prăjiturile. Acest efect îmi place mult, pentru că arată ca înghețata. Apoi se decorează cu bombonele și ce vă mai place și se dă la frigider, până la servire.
Ingrediente
Indicații
Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat gălbenușurile și uleiul, iar după ce se adaugă ingredientele uscate : praful de copt, cacaoa și făina, se amestecă de jos în sus cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox imativ 30 de minute. Se lasă la răcit.
Se pun într-un ibric laptele, untul și ciocolata neagră ruptă bucățele și se fierb pe foc mic. Aveți grijă pentru că atunci când amestecul fierbe, se umflă și trebuie dat de pe foc un pic, apoi se ține iar pe foc, până se îngroașă ușor. Se lasă la răcit câteva minute.
Se taie prăjitura în pătrate sau în forma dorită și se glazurează cu ciocolată, sprijinind bucățile pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi.
Se bate frișca lichida, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. Se dă deoparte o treime din frișcă, într-un bol, pentru a o amesteca împreună cu zeama de la salata de sfeclă roșie, după gust. Va prinde o frumoasă nuanță de roz.
Restul de frișcă se lasă albă. Se umple un poș cu cele două culori și se ornează prăjiturile. Acest efect îmi place mult, pentru că arată ca înghețata. Apoi se decorează cu bombonele și ce vă mai place și se dă la frigider, până la servire.