Prajitura pufoasa cu mere

AutorNutritie Alexandra
DificultateÎncepător

Este o prajitura care are oul ca si ingredient principal, fiind foarte pufoasa, iar la final am adaugat mere taiate felii, dar putem pune orice alt fruct dorim.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 4 oua intregi
 150 ml Fulgi de ovaz
 2 banane (coapte bine)
 Esenta de vanilie si rom, 2 lingurite din fiecare
 100 ml Lapte de vaca 1,5%
 1 mar taiat felii
 Indulcitor, (miere in functie de preferinte)

Mod de preparare:

1

Am bătut ouăle cu mixer până au devenit foarte spumoase, am pus o linguriță de miere, am adăugat fulgii și bananele pisate separat într-un bol și am mixat până a devenit totul omogen.

Am adăugat și puțin lapte, am pus toată compoziția în tava de aluminiu (unsă cu puțin unt), am tăiat un măr felii și le-am așezat pe compoziție. Ulterior am pus tava în cuptor la 160°C, maxim 35-40'.

Se ia ușor din tavă la final, fiind foarte moale si fragedă, se poate servi cu o cupă de înghețată sau simplă.

2

3

Ingrediente

 4 oua intregi
 150 ml Fulgi de ovaz
 2 banane (coapte bine)
 Esenta de vanilie si rom, 2 lingurite din fiecare
 100 ml Lapte de vaca 1,5%
 1 mar taiat felii
 Indulcitor, (miere in functie de preferinte)

Indicații

1

Am bătut ouăle cu mixer până au devenit foarte spumoase, am pus o linguriță de miere, am adăugat fulgii și bananele pisate separat într-un bol și am mixat până a devenit totul omogen.

Am adăugat și puțin lapte, am pus toată compoziția în tava de aluminiu (unsă cu puțin unt), am tăiat un măr felii și le-am așezat pe compoziție. Ulterior am pus tava în cuptor la 160°C, maxim 35-40'.

Se ia ușor din tavă la final, fiind foarte moale si fragedă, se poate servi cu o cupă de înghețată sau simplă.

2

3

Note

Prajitura pufoasa cu mere