fbpx

Prăjitură pufoasă cu șofran

AvatarAutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

În data de 13 decembrie, suedezii sărbătoresc Sf. Lucia și obișnuiesc să pregătească melcișori cu șofran. Anul acesta, am decis să încerc o abordare diferită a rețetei lor clasice, dar care a fost pe placul tuturor.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

 400 g Făină
 80 g Unt
 400 ml Lapte (1,5 % grăsime)
 25 g Drojdie proaspătă
 1 Plic praf de copt cu șofran
 90 g Zahăr
 2 Ouă
 ½ linguriță(e) Sare

Mod de preparare:

1

Se topește untul și se amestecă cu laptele.

2

Într-un bol, se sfărâmă drojdia și se adaugă mixul de lapte-unt (mixul nu trebuie să fie mai cald de 37 de grade).

3

Se adaugă sarea, zahărul, ouăle și șofranul.

4

Se adaugă făină, puțin câte puțin și se amestecă constant, până la incorporarea completă.

5

Se frământă aluatul pentru 10 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, pentru ca aluatul să nu fie prea lipicios.

6

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 40 de minute.

7

Se frământă din nou aluatul și se transferă într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

8

Se acoperă aluatul, din nou, pentru 30 de minute.

9

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

10

Se coace prăjitura pentru 20 de minute.

11

Se lasă să se răcească, se taie cubulețe și se acoperă cu zahăr vanilat/pudră.

Ingrediente

 400 g Făină
 80 g Unt
 400 ml Lapte (1,5 % grăsime)
 25 g Drojdie proaspătă
 1 Plic praf de copt cu șofran
 90 g Zahăr
 2 Ouă
 ½ linguriță(e) Sare

Direcții

1

Se topește untul și se amestecă cu laptele.

2

Într-un bol, se sfărâmă drojdia și se adaugă mixul de lapte-unt (mixul nu trebuie să fie mai cald de 37 de grade).

3

Se adaugă sarea, zahărul, ouăle și șofranul.

4

Se adaugă făină, puțin câte puțin și se amestecă constant, până la incorporarea completă.

5

Se frământă aluatul pentru 10 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină, pentru ca aluatul să nu fie prea lipicios.

6

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 40 de minute.

7

Se frământă din nou aluatul și se transferă într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

8

Se acoperă aluatul, din nou, pentru 30 de minute.

9

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

10

Se coace prăjitura pentru 20 de minute.

11

Se lasă să se răcească, se taie cubulețe și se acoperă cu zahăr vanilat/pudră.

Prăjitură pufoasă cu șofran