Blat pufos, crema fina si aromata, o reteta clasica cu care nu poti da gres niciodata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregatim intai crema intrucat aceasta trebuie sa stea 2-3 ore la frigider. Daca avem timpul necesar putem sa o pregatim chiar de pe o zi pe alta.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert intr-un vas incapator. Cand acesta incepe sa clocoteasca, adaugam amestecul de zahar, amidon si lapte, amestecand cu un tel continuu pana cand capata consistenta unei budinci.
Lasam crema la racit dupa care putem adauga esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amestecam pana cand tot untul s-a incorporat uniform.
Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat pana obtinem o bezea lucioasa.
Amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos si incepem sa o incorporam in albusuri. Amestecam incet, cu miscari circulare pentru a pastra compozitia pufoasa.
Punem compozitia intr-o tava de aprox 35 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Cand blatul s-a racorit, se taie pe lungime in doua parti egale. Punem jumatate din crema peste prima foaie iar cu cealalta acoperim prajitura.
Presaram prajitura cu un strat generos de nuca de cocos si o tinem la frigider aproximativ o ora inainte de a o taia.
Ingrediente
Indicații
Pregatim intai crema intrucat aceasta trebuie sa stea 2-3 ore la frigider. Daca avem timpul necesar putem sa o pregatim chiar de pe o zi pe alta.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert intr-un vas incapator. Cand acesta incepe sa clocoteasca, adaugam amestecul de zahar, amidon si lapte, amestecand cu un tel continuu pana cand capata consistenta unei budinci.
Lasam crema la racit dupa care putem adauga esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amestecam pana cand tot untul s-a incorporat uniform.
Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat pana obtinem o bezea lucioasa.
Amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos si incepem sa o incorporam in albusuri. Amestecam incet, cu miscari circulare pentru a pastra compozitia pufoasa.
Punem compozitia intr-o tava de aprox 35 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Cand blatul s-a racorit, se taie pe lungime in doua parti egale. Punem jumatate din crema peste prima foaie iar cu cealalta acoperim prajitura.
Presaram prajitura cu un strat generos de nuca de cocos si o tinem la frigider aproximativ o ora inainte de a o taia.