fbpx

Prajitura Raffaello

AutorLaura
DificultateÎncepător

Blat pufos, crema fina si aromata, o reteta clasica cu care nu poti da gres niciodata.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp Total40 mins

Ingrediente:

Pentru Blat
 8 albusuri
 150 g nuca de cocos
 120 g faina
 250 g zahar
 1 praf de sare
 1 linguriță(e) praf de copt
Pentru crema
 8 galbenusuri
 350 ml lapte
 200 g zahar
 5 amidon alimentar
 200 g unt nesarat
 1 fiola esenta de vanilie
 1 praf de sare

Mod de preparare:

1

Pregatim intai crema intrucat aceasta trebuie sa stea 2-3 ore la frigider. Daca avem timpul necesar putem sa o pregatim chiar de pe o zi pe alta.

2

Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert intr-un vas incapator. Cand acesta incepe sa clocoteasca, adaugam amestecul de zahar, amidon si lapte, amestecand cu un tel continuu pana cand capata consistenta unei budinci.

3

Lasam crema la racit dupa care putem adauga esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amestecam pana cand tot untul s-a incorporat uniform.

4

Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat pana obtinem o bezea lucioasa.

5

Amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos si incepem sa o incorporam in albusuri. Amestecam incet, cu miscari circulare pentru a pastra compozitia pufoasa.

6

Punem compozitia intr-o tava de aprox 35 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

7

Cand blatul s-a racorit, se taie pe lungime in doua parti egale. Punem jumatate din crema peste prima foaie iar cu cealalta acoperim prajitura.

8

Presaram prajitura cu un strat generos de nuca de cocos si o tinem la frigider aproximativ o ora inainte de a o taia.

Ingrediente

Pentru Blat
 8 albusuri
 150 g nuca de cocos
 120 g faina
 250 g zahar
 1 praf de sare
 1 linguriță(e) praf de copt
Pentru crema
 8 galbenusuri
 350 ml lapte
 200 g zahar
 5 amidon alimentar
 200 g unt nesarat
 1 fiola esenta de vanilie
 1 praf de sare

Direcții

1

Pregatim intai crema intrucat aceasta trebuie sa stea 2-3 ore la frigider. Daca avem timpul necesar putem sa o pregatim chiar de pe o zi pe alta.

2

Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert intr-un vas incapator. Cand acesta incepe sa clocoteasca, adaugam amestecul de zahar, amidon si lapte, amestecand cu un tel continuu pana cand capata consistenta unei budinci.

3

Lasam crema la racit dupa care putem adauga esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amestecam pana cand tot untul s-a incorporat uniform.

4

Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat pana obtinem o bezea lucioasa.

5

Amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos si incepem sa o incorporam in albusuri. Amestecam incet, cu miscari circulare pentru a pastra compozitia pufoasa.

6

Punem compozitia intr-o tava de aprox 35 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

7

Cand blatul s-a racorit, se taie pe lungime in doua parti egale. Punem jumatate din crema peste prima foaie iar cu cealalta acoperim prajitura.

8

Presaram prajitura cu un strat generos de nuca de cocos si o tinem la frigider aproximativ o ora inainte de a o taia.

Prajitura Raffaello