fbpx

Prăjitură simplă cu ciocolată

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

O prăjitură delicioasă, care se prepară repede și cu puține ingrediente.

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 200 g unt, 20 g pentru formă
 4 ouă
 150 g zahăr pudră
 240 g ciocolată neagră de 60% cacao
 60 g amidon de porumb

Mod de preparare:

1

Tăiați untul bucățele și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o formă de 22 cm diametru. Puneți forma în frigider până preparați aluatul.

3

Spargeți ouăle într-o strachină. Adăugați zahărul și bateți bine 1-2 minute.

4

Tăiați ciocolata bucăți și puneți-o într-o crăticioară cu untul. Topiți totul pe foc foarte mic sau în bain-marie, amestecând încet ca să obțineți o cremă lichidă și onctuoasă. Turnați încet peste ouă, amestecând mereu, până ce compoziția este perfect omogenă. Pudrați cu amidonul de porumb și continuați să amestecați, ca să se încorporeze în preparat.

5

Turnați aluatul în formă și băgați la cuptor. Lăsați la copt 25 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.

6

Scoateți prăjitura din cuptor, desprindeți-o din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Ingrediente

 200 g unt, 20 g pentru formă
 4 ouă
 150 g zahăr pudră
 240 g ciocolată neagră de 60% cacao
 60 g amidon de porumb

Direcții

1

Tăiați untul bucățele și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o formă de 22 cm diametru. Puneți forma în frigider până preparați aluatul.

3

Spargeți ouăle într-o strachină. Adăugați zahărul și bateți bine 1-2 minute.

4

Tăiați ciocolata bucăți și puneți-o într-o crăticioară cu untul. Topiți totul pe foc foarte mic sau în bain-marie, amestecând încet ca să obțineți o cremă lichidă și onctuoasă. Turnați încet peste ouă, amestecând mereu, până ce compoziția este perfect omogenă. Pudrați cu amidonul de porumb și continuați să amestecați, ca să se încorporeze în preparat.

5

Turnați aluatul în formă și băgați la cuptor. Lăsați la copt 25 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.

6

Scoateți prăjitura din cuptor, desprindeți-o din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Prăjitură simplă cu ciocolată