Prăjitură simplă cu ciocolată

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

O prăjitură delicioasă, care se prepară repede și cu puține ingrediente.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 200 gr unt, 20 g pentru formă
 4 ouă
 150 gr zahăr pudră
 240 gr ciocolată neagră de 60% cacao
 60 gr amidon de porumb

Mod de preparare:

1

Tăiați untul bucățele și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o formă de 22 cm diametru. Puneți forma în frigider până preparați aluatul.

3

Spargeți ouăle într-o strachină. Adăugați zahărul și bateți bine 1-2 minute.

4

Tăiați ciocolata bucăți și puneți-o într-o crăticioară cu untul. Topiți totul pe foc foarte mic sau în bain-marie, amestecând încet ca să obțineți o cremă lichidă și onctuoasă. Turnați încet peste ouă, amestecând mereu, până ce compoziția este perfect omogenă. Pudrați cu amidonul de porumb și continuați să amestecați, ca să se încorporeze în preparat.

5

Turnați aluatul în formă și băgați la cuptor. Lăsați la copt 25 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.

6

Scoateți prăjitura din cuptor, desprindeți-o din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Ingrediente

 200 gr unt, 20 g pentru formă
 4 ouă
 150 gr zahăr pudră
 240 gr ciocolată neagră de 60% cacao
 60 gr amidon de porumb

Indicații

1

Tăiați untul bucățele și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o formă de 22 cm diametru. Puneți forma în frigider până preparați aluatul.

3

Spargeți ouăle într-o strachină. Adăugați zahărul și bateți bine 1-2 minute.

4

Tăiați ciocolata bucăți și puneți-o într-o crăticioară cu untul. Topiți totul pe foc foarte mic sau în bain-marie, amestecând încet ca să obțineți o cremă lichidă și onctuoasă. Turnați încet peste ouă, amestecând mereu, până ce compoziția este perfect omogenă. Pudrați cu amidonul de porumb și continuați să amestecați, ca să se încorporeze în preparat.

5

Turnați aluatul în formă și băgați la cuptor. Lăsați la copt 25 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.

6

Scoateți prăjitura din cuptor, desprindeți-o din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Note

Prăjitură simplă cu ciocolată