O reteta delicioasa insa contine mult zahar. Recomand a se manca cu responsabilitate la ocazii speciale :)). Tava folosita este de 23x40 cm
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste.
Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.
Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.
Se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet.
Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar.
Se ia de pe foc, apoi se adauga untul si se amesteca 2 minute apoi se pune iar pe foc mic pana la inglobarea completa.
Batem spuma cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt dupa ce le-am luat de pe foc. Cand s-au incorporat , le pot pune iar pe foc pentru cateva minute.
Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase si devine ca o budinca.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.
La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.
Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.
Ingrediente
Indicații
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste.
Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.
Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.
Se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet.
Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar.
Se ia de pe foc, apoi se adauga untul si se amesteca 2 minute apoi se pune iar pe foc mic pana la inglobarea completa.
Batem spuma cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt dupa ce le-am luat de pe foc. Cand s-au incorporat , le pot pune iar pe foc pentru cateva minute.
Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase si devine ca o budinca.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.
La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.
Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.