Prăjitura soacrei

AutorRamy Lazar
DificultateÎncepător

Această rețetă este una dintre favoritele noastre și am învățat să o fac de la soacra mea, tocmai de aceea i-am dat și această denumire. Veți fi cuceriți de gustul intens de unt, de interiorul moale și marginile crocante, pline de aromă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 mg făină
 1 mg lapte
 1 mg zahăr, dar nu plină
 100 gr unt
 1 oz praf de copt
 1 tsp esență de vanilie
 2 mere medii
 1 tsp scorțișoară
 1 oz zahăr vanilinat

Mod de preparare:

1

O tavă de 24 cm se tapetează cu hârtie de copt, iar apoi se adaugă untul. Tava se introduce în cuptor la 180°C ca untul să se topească până pregătim celelalte ingrediente.

2

Merele se curăță și se taie în felii de 3 cm și se amestecă cu scorțișoara și zahărul vanilinat.

3

Celelalte ingrediente - zahărul, laptele, făina și praful de copt se amestecă într-un bol până avem o compoziție omogenă.

4

Se scoate tava din cuptor și se toarnă compoziția direct peste untul topit. Apoi, merele se așază deasupra după preferință.

5

Prăjitura se dă la cuptor pentru 35 de minute la 180°C pe funcția ventilație.

Ingrediente

 1 mg făină
 1 mg lapte
 1 mg zahăr, dar nu plină
 100 gr unt
 1 oz praf de copt
 1 tsp esență de vanilie
 2 mere medii
 1 tsp scorțișoară
 1 oz zahăr vanilinat

Indicații

1

O tavă de 24 cm se tapetează cu hârtie de copt, iar apoi se adaugă untul. Tava se introduce în cuptor la 180°C ca untul să se topească până pregătim celelalte ingrediente.

2

Merele se curăță și se taie în felii de 3 cm și se amestecă cu scorțișoara și zahărul vanilinat.

3

Celelalte ingrediente - zahărul, laptele, făina și praful de copt se amestecă într-un bol până avem o compoziție omogenă.

4

Se scoate tava din cuptor și se toarnă compoziția direct peste untul topit. Apoi, merele se așază deasupra după preferință.

5

Prăjitura se dă la cuptor pentru 35 de minute la 180°C pe funcția ventilație.

Note

Prăjitura soacrei