Prăjitură Trio Cioco

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Pentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare18 minuteTimp total2 ore 18 minute

Ingrediente:

Pentru pandişpan:
 5 ouă L
 sare
 5 ml îndulcitor
 135 ml ulei
 8 gr cafea măcinată
 140 gr făină
 7 gr praf de copt
Pentru crema de ciocolată neagră:
 150 gr ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru crema de ciocolată cu lapte:
 150 gr ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru crema de ciocolată albă:
 150 gr cuvertură de ciocolată albă
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru glazura de ciocolată:
 150 ml lapte
 120 gr ciocolată neagră 53% cacao Callebaut
 40 gr unt
În plus:
 60 ml lapte (pentru însiropat)
 Ornamente de ciocolată (de casă)
 fistic
 Perle argintii de zahăr

Mod de preparare:

Blatul cu cafea:
1

Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând.

2

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori prea mari, ori prea mici, așa că am folosit o formă ajustabilă rectangulară, pe care am așezat-o în tava mea. Dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 18 de minute, la foc mediu. Lași la răcit.
Dimensiuni prăjitură: 24 x 24 cm (se obțin 20 porții)

Cremele de ciocolată:
3

Procesul este la fel pentru fiecare cremă:
Topești fiecare ciocolată într-un bol, pe baie de abur.

4

Separat, pui câte 2 foi de gelatină la hidratat, în câte un bol cu apă rece. După ce s-au înmuiat puțin foile, arunci apa și topești foile de gelatină pe baie de abur. (Mie mi-a fost teamă să pun apă în ciocolată, de aceea am aruncat apa.)

5

Ai grijă ca ciocolatele să rămână calde. În fiecare bol cu ciocolată adaugi gelatina, o să observi că se face pe loc vârtoasă. Adaugi câte 5 linguri de lapte și amesteci bine.

6

După ce s-au răcit ciocolatele, bați frișca lichidă, dar mai moale. Apoi adaugi în fiecare bol cu ciocolată câte 180 g de frișcă. Cel mai bine e să folosește un tel, nu mixerul. Dacă ai amestecat prea mult și ți se pare tare, mai poți pune puțin lapte.

Glazura de ciocolată:
7

Topești ciocolata împreună cu laptele și untul, într-un ibric, pe foc mic. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Când începe să fiarbă, se va îngroșa ușor și se va umfla. Amesteci energic și îndepărtezi de pe foc din când în când. Când capătă consistența dorită, dai deoparte și lași la răcit. Se va îngroșa mult mai mult când se va răci, însă trebuie turnată cât încă este lichidă și o poți nivela.

Montare:
8

Însiropezi foarte puțin foaia de blat cu lapte, apoi adaugi pe rând fiecare cremă de ciocolată și nivelezi cu o spatulă. Torni și glazura, nivelezi și dai la frigider câteva ore.
Porționezi și decorezi după plac.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru pandişpan:
 5 ouă L
 sare
 5 ml îndulcitor
 135 ml ulei
 8 gr cafea măcinată
 140 gr făină
 7 gr praf de copt
Pentru crema de ciocolată neagră:
 150 gr ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru crema de ciocolată cu lapte:
 150 gr ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru crema de ciocolată albă:
 150 gr cuvertură de ciocolată albă
 180 ml frişcă lichidă
 5 tbsp lapte
 2 foi de gelatină
 50 ml apă rece
Pentru glazura de ciocolată:
 150 ml lapte
 120 gr ciocolată neagră 53% cacao Callebaut
 40 gr unt
În plus:
 60 ml lapte (pentru însiropat)
 Ornamente de ciocolată (de casă)
 fistic
 Perle argintii de zahăr

Indicații

Blatul cu cafea:
1

Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând.

2

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori prea mari, ori prea mici, așa că am folosit o formă ajustabilă rectangulară, pe care am așezat-o în tava mea. Dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 18 de minute, la foc mediu. Lași la răcit.
Dimensiuni prăjitură: 24 x 24 cm (se obțin 20 porții)

Cremele de ciocolată:
3

Procesul este la fel pentru fiecare cremă:
Topești fiecare ciocolată într-un bol, pe baie de abur.

4

Separat, pui câte 2 foi de gelatină la hidratat, în câte un bol cu apă rece. După ce s-au înmuiat puțin foile, arunci apa și topești foile de gelatină pe baie de abur. (Mie mi-a fost teamă să pun apă în ciocolată, de aceea am aruncat apa.)

5

Ai grijă ca ciocolatele să rămână calde. În fiecare bol cu ciocolată adaugi gelatina, o să observi că se face pe loc vârtoasă. Adaugi câte 5 linguri de lapte și amesteci bine.

6

După ce s-au răcit ciocolatele, bați frișca lichidă, dar mai moale. Apoi adaugi în fiecare bol cu ciocolată câte 180 g de frișcă. Cel mai bine e să folosește un tel, nu mixerul. Dacă ai amestecat prea mult și ți se pare tare, mai poți pune puțin lapte.

Glazura de ciocolată:
7

Topești ciocolata împreună cu laptele și untul, într-un ibric, pe foc mic. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Când începe să fiarbă, se va îngroșa ușor și se va umfla. Amesteci energic și îndepărtezi de pe foc din când în când. Când capătă consistența dorită, dai deoparte și lași la răcit. Se va îngroșa mult mai mult când se va răci, însă trebuie turnată cât încă este lichidă și o poți nivela.

Montare:
8

Însiropezi foarte puțin foaia de blat cu lapte, apoi adaugi pe rând fiecare cremă de ciocolată și nivelezi cu o spatulă. Torni și glazura, nivelezi și dai la frigider câteva ore.
Porționezi și decorezi după plac.
Poftă Bună!

Note

Prăjitură Trio Cioco