fbpx

Prăjitură turnată cu mere

Autormironbianca
DificultateÎncepător

Prajitura turnată cu mere este pufoasă, foarte ușor de facut și foarte gustoasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 2 ouă
 13 zahar
 9 ulei
 9 lapte
 12 făină
 1 oz praf de copt
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 500 g mere
 2 scorțișoară
 1 oz zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se mixează cele două ouă cu cele 9 linguri de zahar, esența de vanilie și cantitatea de ulei.

2

Într-un alt bol se amestecă faina cu praful de copt și se adaugă peste ingrediente mixate.

3

Peste amestecul creat se adaugă laptele , compozitia finală trebuie sa aibă aspectul compozitiei de clătite dar putin mai densă!

4

Într-o tavă dreptunghiulară (19x25) se așează hartia de copt și se nivelează jumătate din compozitie.

5

Se pune la copt prima foaie, timp de 15-20 minute la 180 °C.

6

Între timp merele se curată, se dau prin răzătoare și se călesc cu cele 4 linguri de zahar ramase si scorțișoara ! Se lasă la racit!

7

Dupa coacerea primei foi se adaugă merele călite iar peste ele restul de compozitie si se pune la copt pentru încă 15-20 minute.

8

Se lasă la racit si se presară zahăr pudră peste prajitură!

Ingrediente

 2 ouă
 13 zahar
 9 ulei
 9 lapte
 12 făină
 1 oz praf de copt
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 500 g mere
 2 scorțișoară
 1 oz zahăr pudră

Direcții

1

Se mixează cele două ouă cu cele 9 linguri de zahar, esența de vanilie și cantitatea de ulei.

2

Într-un alt bol se amestecă faina cu praful de copt și se adaugă peste ingrediente mixate.

3

Peste amestecul creat se adaugă laptele , compozitia finală trebuie sa aibă aspectul compozitiei de clătite dar putin mai densă!

4

Într-o tavă dreptunghiulară (19x25) se așează hartia de copt și se nivelează jumătate din compozitie.

5

Se pune la copt prima foaie, timp de 15-20 minute la 180 °C.

6

Între timp merele se curată, se dau prin răzătoare și se călesc cu cele 4 linguri de zahar ramase si scorțișoara ! Se lasă la racit!

7

Dupa coacerea primei foi se adaugă merele călite iar peste ele restul de compozitie si se pune la copt pentru încă 15-20 minute.

8

Se lasă la racit si se presară zahăr pudră peste prajitură!

Prăjitură turnată cu mere