fbpx

Prăjitură umedă cu vișine

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Un desert dulce acrișor.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 250 g faina
 50 g cacao
 150 g zahar brun
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat
 3 ouă
 200 g iaurt
 50 g ulei
 300 g vișine
 100 g ciocolata neagra
 1 linguriță(e) esenta rom

Mod de preparare:

1

Începem prin a mixa ouăle împreună cu praful de sare și zahărul până își dublează volumul.
Adăugăm uleiul, iaurtul, esența și mai mixăm puțin.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate, le puteți cerne împreună.

2

Amestecăm solidele cu lichidele, mixăm foarte puțin, doar cât să se încorporeze, nu insistăm, după care punem compoziția în tavă.

3

Eu am folosit o tavă de 23/30 cm în care am pus hârtie de copt.
Am adăugat vișinele tăiate în jumătate și ciocolata, pe care am mărunțit-o.
Coacem 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Ingrediente

 250 g faina
 50 g cacao
 150 g zahar brun
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat
 3 ouă
 200 g iaurt
 50 g ulei
 300 g vișine
 100 g ciocolata neagra
 1 linguriță(e) esenta rom

Direcții

1

Începem prin a mixa ouăle împreună cu praful de sare și zahărul până își dublează volumul.
Adăugăm uleiul, iaurtul, esența și mai mixăm puțin.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate, le puteți cerne împreună.

2

Amestecăm solidele cu lichidele, mixăm foarte puțin, doar cât să se încorporeze, nu insistăm, după care punem compoziția în tavă.

3

Eu am folosit o tavă de 23/30 cm în care am pus hârtie de copt.
Am adăugat vișinele tăiate în jumătate și ciocolata, pe care am mărunțit-o.
Coacem 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Prăjitură umedă cu vișine