fbpx

Prajitura vieneza

AutorHunger Management by LD
DificultateIntermediar

O prajitura perfecta pentru o masa festiva

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru foi
 7 oua
 7 linguri(ă) zahar
 7 linguri(ă) faina
 1 praf de sare
 300 g rulouri umplute cu ciocolata
Pentru caramel
 300 g zahar
 100 ml apa
Pentru crema
 2 plicuri budinca de vanilie
 800 ml lapte
 8 linguri(ă) zahar
 150 g unt 82% grasime la temperatura camerei
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Pentru decor
 ciocolata rasa
 fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru foi
1

Se incalzeste cuptorul la 180C.

2

Ouale se separa in 2 boluri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.

3

Separat, galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc si isi dubleaza volumul.

4

Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor cu o spatula pana cand tot galbenusul a fost incorporat.

5

Se adauga faina cernuta treptat si se amesteca cu o spatula, fara a scoate aerul din compozitie.

6

Se imparte compozitia in 2 tavi de cuptor si se lasa la copt pentru 15 - 20 de minute sau pana cand devin aurii.

7

Cand foile sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa intr-un prosop umed.

Pentru caramel
8

Intr-o cratita se lasa zaharul sa se topeasca, apoi se stinge cu apa si mai lasam sa fiarba, pana se topeste si devine caramel.

Pentru crema
9

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar adaptate la cantitatile de lapte si zahar precizate in reteta (pentru a obtine o budinca mai densa). Budinca se lasa la racit, acoperita.

10

Dupa ce se raceste, se adauga esenta de vanilie si untul si se amesteca bine.

Asamblarea prajiturii
11

Cele 2 foi se insiropeaza cu zaharul caramel pregatit anterior si se lasa cateva minute sa se intareasca.

12

Peste una din foi se toarna jumatate din crema, apoi se adauga rulourile umplute si apoi restul de crema. Se aseaza si a doua foaie si deasupra se mai unge cu un strat subtire de crema (sau frisca) si se orneaza cu ciocolata rasa si fulgi de cocos.

13

Prajitura se lasa peste noapte in frigider, iar a doua zi se taie pentru a fi servita

Ingrediente

Pentru foi
 7 oua
 7 linguri(ă) zahar
 7 linguri(ă) faina
 1 praf de sare
 300 g rulouri umplute cu ciocolata
Pentru caramel
 300 g zahar
 100 ml apa
Pentru crema
 2 plicuri budinca de vanilie
 800 ml lapte
 8 linguri(ă) zahar
 150 g unt 82% grasime la temperatura camerei
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
Pentru decor
 ciocolata rasa
 fulgi de cocos

Direcții

Pentru foi
1

Se incalzeste cuptorul la 180C.

2

Ouale se separa in 2 boluri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.

3

Separat, galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc si isi dubleaza volumul.

4

Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor cu o spatula pana cand tot galbenusul a fost incorporat.

5

Se adauga faina cernuta treptat si se amesteca cu o spatula, fara a scoate aerul din compozitie.

6

Se imparte compozitia in 2 tavi de cuptor si se lasa la copt pentru 15 - 20 de minute sau pana cand devin aurii.

7

Cand foile sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa intr-un prosop umed.

Pentru caramel
8

Intr-o cratita se lasa zaharul sa se topeasca, apoi se stinge cu apa si mai lasam sa fiarba, pana se topeste si devine caramel.

Pentru crema
9

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar adaptate la cantitatile de lapte si zahar precizate in reteta (pentru a obtine o budinca mai densa). Budinca se lasa la racit, acoperita.

10

Dupa ce se raceste, se adauga esenta de vanilie si untul si se amesteca bine.

Asamblarea prajiturii
11

Cele 2 foi se insiropeaza cu zaharul caramel pregatit anterior si se lasa cateva minute sa se intareasca.

12

Peste una din foi se toarna jumatate din crema, apoi se adauga rulourile umplute si apoi restul de crema. Se aseaza si a doua foaie si deasupra se mai unge cu un strat subtire de crema (sau frisca) si se orneaza cu ciocolata rasa si fulgi de cocos.

13

Prajitura se lasa peste noapte in frigider, iar a doua zi se taie pentru a fi servita

Prajitura vieneza