O prajitura perfecta pentru o masa festiva
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Ouale se separa in 2 boluri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
Separat, galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc si isi dubleaza volumul.
Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor cu o spatula pana cand tot galbenusul a fost incorporat.
Se adauga faina cernuta treptat si se amesteca cu o spatula, fara a scoate aerul din compozitie.
Se imparte compozitia in 2 tavi de cuptor si se lasa la copt pentru 15 - 20 de minute sau pana cand devin aurii.
Cand foile sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa intr-un prosop umed.
Intr-o cratita se lasa zaharul sa se topeasca, apoi se stinge cu apa si mai lasam sa fiarba, pana se topeste si devine caramel.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar adaptate la cantitatile de lapte si zahar precizate in reteta (pentru a obtine o budinca mai densa). Budinca se lasa la racit, acoperita.
Dupa ce se raceste, se adauga esenta de vanilie si untul si se amesteca bine.
Cele 2 foi se insiropeaza cu zaharul caramel pregatit anterior si se lasa cateva minute sa se intareasca.
Peste una din foi se toarna jumatate din crema, apoi se adauga rulourile umplute si apoi restul de crema. Se aseaza si a doua foaie si deasupra se mai unge cu un strat subtire de crema (sau frisca) si se orneaza cu ciocolata rasa si fulgi de cocos.
Prajitura se lasa peste noapte in frigider, iar a doua zi se taie pentru a fi servita
Ingrediente
Indicații
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Ouale se separa in 2 boluri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
Separat, galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc si isi dubleaza volumul.
Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor cu o spatula pana cand tot galbenusul a fost incorporat.
Se adauga faina cernuta treptat si se amesteca cu o spatula, fara a scoate aerul din compozitie.
Se imparte compozitia in 2 tavi de cuptor si se lasa la copt pentru 15 - 20 de minute sau pana cand devin aurii.
Cand foile sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa intr-un prosop umed.
Intr-o cratita se lasa zaharul sa se topeasca, apoi se stinge cu apa si mai lasam sa fiarba, pana se topeste si devine caramel.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar adaptate la cantitatile de lapte si zahar precizate in reteta (pentru a obtine o budinca mai densa). Budinca se lasa la racit, acoperita.
Dupa ce se raceste, se adauga esenta de vanilie si untul si se amesteca bine.
Cele 2 foi se insiropeaza cu zaharul caramel pregatit anterior si se lasa cateva minute sa se intareasca.
Peste una din foi se toarna jumatate din crema, apoi se adauga rulourile umplute si apoi restul de crema. Se aseaza si a doua foaie si deasupra se mai unge cu un strat subtire de crema (sau frisca) si se orneaza cu ciocolata rasa si fulgi de cocos.
Prajitura se lasa peste noapte in frigider, iar a doua zi se taie pentru a fi servita