Prăjiturele proteice tip turtă dulce fără făină

AutorMagiciana Fit
DificultateIntermediar

Prăjiturele tip turtă dulce fără făină? Da, chiar e posibil acest lucru. Chiar și pe masa de Crăciun poți avea bunătățuri sănătoase. Prăjiturelele proteice tip turtă dulce care nu conțin făină sunt bineînțeles pline de proteine, sunt sănătoase, ușor de preparat, dar și mai mult, au un gust absolut divin. Aceste prăjiturele proteice tip turtă dulce sunt preparate din făină de migdale și pudră proteică și sunt irezistibil de moi. Haideți să decoperim împreună cât de ușor e să coci prăjituri sănătoase de Crăciun! 🙂

Prăjiturelele tip turtă dulce reprezintă un aspect esențial al sărbătorii Crăciunului. Prepararea acestora ne umple sufletul de bucurie. În orice gospodărie, copiii vor să participe la procesul de coacere al acestora, iar în momentul în care aroma irezistibilă cuprinde întreaga casă, știi că a venit din nou Crăciunul. Orele petrecute decorând prăjiturelele și mândria de a avea prăjiturele tip turtă dulce decorate minunat fac parte din această perioadă a anului. Imaginează-ți cât de surprinși vor fi musafirii tăi atunci când îi vei informa că aceste mici capodopere sunt și fit, sunt prăjiturele de Crăciun fără gluten și sunt bogate în proteine. Un Crăciun cu adevărat magic, nu-i așa? În plus, le poți savura fără nicio remușcare.

Făina de migdale este perfectă în această rețetă. O poți cumpăra, dar poate fi preparată cu ușurință și acasă - trebuie doar să râșnești migdalele sau să le dai prin blender până când rezultă o făină fină. Aceste prăjiturele fitness tip turtă dulce pot fi preparate cu sau fără pudră proteică. Scapă de stresul apropierii sărbătorilor și încearcă această versiune fitness a prăjiturelelor tip turtă dulce. Doar nu e musai să pui kilograme pe tine iarna.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 140 gr pudră proteică - fără aromă sau cu aromă de vanilie (o poți înlocui cu încă 140 g făină de migdale)
 2 albușuri de ou
 50 ml ulei de cocos topit
 3 miere
 80 gr curmale uscate (sau stafide)
 2 amestec de mirodenii pentru turtă dulce
 ½ tsp praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

1

Amestecă făina de migdale, pudra proteică, curmalele (sau stafidele), praful de copt și amestecul de mirodenii pentru turtă dulce în robotul de bucătărie. Când amestecul s-a întărit, adaugă restul ingredientelor și amestecă din nou până când rezultă un aluat fin.

2

Pune aluatul între două foi de hârtie de copt și rulează-l până obții grosimea dorită - cu cât aluatul va fi mai subțire, cu atât mai crocante vor fi prăjiturelele, iar cu cât acesta este mai moale, cu atât mai moale va fi turta dulce. Pune aluatul rulat la congelator pentru 20 de minute sau la frigider timp de două ore.

3

Apoi decupează din aluat forme de prăjitură, așează-le într-o tavă de prăjituri în care ai pus o foaie de copt și coace-le (folosind pudra proteică) timp de 15-20 minute la temperatura de 150 grade Celsius până când se rumenesc. În timpul coacerii, ai grijă să nu le arzi. Scoate-le din cuptor în momentul în care încep să se rumenească. După ce s-au răcit, le poți decora după gust.

Ingrediente

 140 gr pudră proteică - fără aromă sau cu aromă de vanilie (o poți înlocui cu încă 140 g făină de migdale)
 2 albușuri de ou
 50 ml ulei de cocos topit
 3 miere
 80 gr curmale uscate (sau stafide)
 2 amestec de mirodenii pentru turtă dulce
 ½ tsp praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Indicații

1

Amestecă făina de migdale, pudra proteică, curmalele (sau stafidele), praful de copt și amestecul de mirodenii pentru turtă dulce în robotul de bucătărie. Când amestecul s-a întărit, adaugă restul ingredientelor și amestecă din nou până când rezultă un aluat fin.

2

Pune aluatul între două foi de hârtie de copt și rulează-l până obții grosimea dorită - cu cât aluatul va fi mai subțire, cu atât mai crocante vor fi prăjiturelele, iar cu cât acesta este mai moale, cu atât mai moale va fi turta dulce. Pune aluatul rulat la congelator pentru 20 de minute sau la frigider timp de două ore.

3

Apoi decupează din aluat forme de prăjitură, așează-le într-o tavă de prăjituri în care ai pus o foaie de copt și coace-le (folosind pudra proteică) timp de 15-20 minute la temperatura de 150 grade Celsius până când se rumenesc. În timpul coacerii, ai grijă să nu le arzi. Scoate-le din cuptor în momentul în care încep să se rumenească. După ce s-au răcit, le poți decora după gust.

Prăjiturele proteice tip turtă dulce fără făină