V-au ramas albusuri de la alte prajituri si nu stiti ce sa faceti cu ele? Va dau eu o idee, mai ales ca sunt atat de gustoase incat o sa va indragostiti de textura crocanta de la exterior, interiorul gumos si gustul fin de migdale si nuci.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o craticioara adaugam albusul si zaharul si amestecam cu un tel pana se albesc (2-3 min). Adaugam nuca si migdalele.
Punem pe foc mediu timp de 3-5 minute, timp in care amestecam continuu pana se ingroasa.
Transferam intr-un alt castron si adaugam faina de migdale si esentele.
Dam compozitia pentru 30-40 minute la congelator timp in care incalzim cuptorul la 150˚C.
Scoatem compozitia din congelator, o transferam intr-un pos si pe o tava cu hartie de copt modelam pricomigdalele in forma dorita. Aplatizam putin cu degetul umed varful lor si le lasam 5 min la uscat. Cernem apoi zahar pudra peste ele.
Introducem tava in cuptor la 150˚C pentru 25-30 minute.
Scoatem tava din cuptor, le lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem pastra intr-o cutie inchisa ermetic.
Ingrediente
Indicații
Intr-o craticioara adaugam albusul si zaharul si amestecam cu un tel pana se albesc (2-3 min). Adaugam nuca si migdalele.
Punem pe foc mediu timp de 3-5 minute, timp in care amestecam continuu pana se ingroasa.
Transferam intr-un alt castron si adaugam faina de migdale si esentele.
Dam compozitia pentru 30-40 minute la congelator timp in care incalzim cuptorul la 150˚C.
Scoatem compozitia din congelator, o transferam intr-un pos si pe o tava cu hartie de copt modelam pricomigdalele in forma dorita. Aplatizam putin cu degetul umed varful lor si le lasam 5 min la uscat. Cernem apoi zahar pudra peste ele.
Introducem tava in cuptor la 150˚C pentru 25-30 minute.
Scoatem tava din cuptor, le lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem pastra intr-o cutie inchisa ermetic.