fbpx

Pui cu ardei copt și smântână

AutorAna Tudor
DificultateIntermediar

Pui cu ardei copt și smântână este o rețetă creată de mine, inspirată de ceva ce am servit la un restaurant, dar îmbunătățită. Bunicii mi-au spus că serveau ceva de genul acum mult timp și o numeau ciulama țărănească, aceasta nu avea carne, ci doar ardei (care era mai ieftin de cât ciupercile folosite de obicei la ciulama).

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 500 g piept de pui proaspăt
 2,50 ardei kapia copt
 200 ml smântâna grasă
 0,50 linguriță(e) sare
 0,50 linguriță(e) piper
 0,50 linguriță(e) paprika sau boia dulce
 1 linguriță(e) pătrunjel
 2 ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Pieptul de pui proaspăt îl dăm în clocot într-o cratiță cu apă cât să îl acopere la foc tare.

2

Punem uleiul de măsline într-o cratiță care nu lipește, îl lăsăm să se încingă și punem pieptul de pui clocotit și scurs de apă.

3

Înăbușim puiul 10 minute la foc mediu, apoi punem smântâna și amestecăm cu condimentele 3 minute la foc mic.

4

Punem ardeiul tăiat bucăți și amestecăm încă 3 minute la foc mic.

5

Voila!

Ingrediente

 500 g piept de pui proaspăt
 2,50 ardei kapia copt
 200 ml smântâna grasă
 0,50 linguriță(e) sare
 0,50 linguriță(e) piper
 0,50 linguriță(e) paprika sau boia dulce
 1 linguriță(e) pătrunjel
 2 ulei de măsline

Direcții

1

Pieptul de pui proaspăt îl dăm în clocot într-o cratiță cu apă cât să îl acopere la foc tare.

2

Punem uleiul de măsline într-o cratiță care nu lipește, îl lăsăm să se încingă și punem pieptul de pui clocotit și scurs de apă.

3

Înăbușim puiul 10 minute la foc mediu, apoi punem smântâna și amestecăm cu condimentele 3 minute la foc mic.

4

Punem ardeiul tăiat bucăți și amestecăm încă 3 minute la foc mic.

5

Voila!

Pui cu ardei copt și smântână