fbpx

Pui cu miere, muștar și bacon crocant

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Un pui delicios, cremos, cu miere, muștar și bucăți de bacon crocant. Va deveni noua ta cina preferată!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 100 g muștar
 3 linguri(ă) miere
 3 căței usturoi
 2 linguri(ă) ulei de măsline
 sare și piper după gust
 250 ml lapte
 1 linguri(ă) apă
 1 linguri(ă) amidon de porumb
 50 g bacon
 160 ml smântână de gătit
 15 frunze spanac
 500 g piept de pui

Mod de preparare:

1

Într-un bol combinăm mierea, muștarul, usturoiul, uleiul, piperul și sarea după gust (nu prea multă sare, deoarece bacon-ul va adăuga o aromă sărată atunci când este servit). Învelim puiul uniform în sos. Punem deoparte.

2

Încălzim o tigaie la foc mediu. Se prăjește bacon-ul până devine crocant; se transferă pe o farfurie.

3

În aceeași tigaie, coacem fileurile de pui pe fiecare parte, în uleiul rămas de la bacon până când tocmai începe să se rumenească (aproximativ 3 minute pe fiecare parte, nu trebuie să fie complet gătit).

4

Adăugăm smântâna și laptele. Aducem la foc mic amestecând ocazional pentru a amesteca aromele prin sos (aproximativ 3 minute), până când puiul este gătit.

5

Transferăm puiul pe o farfurie.

6

Se toarnă amestecul de amidon de porumb (amestecăm o lingură de apă cu o lingură de amidon) în centrul tigăii, amestecându-l prin sos până se îngroașă. Așezăm puiul înapoi în tigaie; se acoperă cu sosul. Se acoperă cu bacon și se ornează cu spanac.

Ingrediente

 100 g muștar
 3 linguri(ă) miere
 3 căței usturoi
 2 linguri(ă) ulei de măsline
 sare și piper după gust
 250 ml lapte
 1 linguri(ă) apă
 1 linguri(ă) amidon de porumb
 50 g bacon
 160 ml smântână de gătit
 15 frunze spanac
 500 g piept de pui

Direcții

1

Într-un bol combinăm mierea, muștarul, usturoiul, uleiul, piperul și sarea după gust (nu prea multă sare, deoarece bacon-ul va adăuga o aromă sărată atunci când este servit). Învelim puiul uniform în sos. Punem deoparte.

2

Încălzim o tigaie la foc mediu. Se prăjește bacon-ul până devine crocant; se transferă pe o farfurie.

3

În aceeași tigaie, coacem fileurile de pui pe fiecare parte, în uleiul rămas de la bacon până când tocmai începe să se rumenească (aproximativ 3 minute pe fiecare parte, nu trebuie să fie complet gătit).

4

Adăugăm smântâna și laptele. Aducem la foc mic amestecând ocazional pentru a amesteca aromele prin sos (aproximativ 3 minute), până când puiul este gătit.

5

Transferăm puiul pe o farfurie.

6

Se toarnă amestecul de amidon de porumb (amestecăm o lingură de apă cu o lingură de amidon) în centrul tigăii, amestecându-l prin sos până se îngroașă. Așezăm puiul înapoi în tigaie; se acoperă cu sosul. Se acoperă cu bacon și se ornează cu spanac.

Pui cu miere, muștar și bacon crocant