fbpx

Pui cu rozmarin și salată de cartofi

AvatarAutorAlexandra Valentina
DificultateIntermediar

O rețetă simplă și gustoasă care te ajută în zilele în care nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 300 g piept de pui
 300 g cartofi
 5 maioneză
 2 iaurt grecesc
 o legătură de ceapă verde
 mărar
 sare
 piper
  2-3 crenguțe de rozmarin
 4-5 căței de usturoi
 50 g unt
 1 linguri(ă) oțet/zeamă de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

1

Se spală și se curăță cartofii, apoi se taie în rondele subțiri de circa 4-5 mm și se pun la fiert în apă clocotită.

2

Între timp se feliaza pieptul de pui.

3

Într-o tigaie încinsă se adaugă untul, cățeii de usturoi și rozmarinul.

4

Când untul s-a topit, se pun în tigaie bucățile de pui și se condimentează cu sare și piper după gust.

5

După ce s-au fiert cartofii (aproximativ 15 min) suficient cât să intre ușor furculița în ei, se iau de pe foc, se scurg și se lasă la răcit.

6

Între timp se amestecă maioneza, iaurtul, mărarul tocat mărunt (cantitatea se ajustează după preferințe) și ceapa verde tocată în rondele subțiri.

7

Amestecul obținut se toarnă peste cartofii fierți și se încorporează totul.

8

Salata și puiul se așază pe farfurie. Opțional, se poate adăuga o lingură de oțet/ zeamă de lămâie.

Ingrediente

 300 g piept de pui
 300 g cartofi
 5 maioneză
 2 iaurt grecesc
 o legătură de ceapă verde
 mărar
 sare
 piper
  2-3 crenguțe de rozmarin
 4-5 căței de usturoi
 50 g unt
 1 linguri(ă) oțet/zeamă de lămâie (opțional)

Direcții

1

Se spală și se curăță cartofii, apoi se taie în rondele subțiri de circa 4-5 mm și se pun la fiert în apă clocotită.

2

Între timp se feliaza pieptul de pui.

3

Într-o tigaie încinsă se adaugă untul, cățeii de usturoi și rozmarinul.

4

Când untul s-a topit, se pun în tigaie bucățile de pui și se condimentează cu sare și piper după gust.

5

După ce s-au fiert cartofii (aproximativ 15 min) suficient cât să intre ușor furculița în ei, se iau de pe foc, se scurg și se lasă la răcit.

6

Între timp se amestecă maioneza, iaurtul, mărarul tocat mărunt (cantitatea se ajustează după preferințe) și ceapa verde tocată în rondele subțiri.

7

Amestecul obținut se toarnă peste cartofii fierți și se încorporează totul.

8

Salata și puiul se așază pe farfurie. Opțional, se poate adăuga o lingură de oțet/ zeamă de lămâie.

Pui cu rozmarin și salată de cartofi