Pui cu sos de smantana, bacon, rosii uscate si spanac

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Daca nu va placea pana acum puiul cu sos de smantana, acest sos colorat va deveni preferatul vostru.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 30 gr rosii uscate
 900 gr piept de pui
 100 gr bacon
 1 legatura de ceapa verde
 3 catei de usturoi
 300 ml smantana de gatit
 15 frunze de spanac
 ½ tsp boia afumata
 sare si piper dupa gust
 3 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Taiem pieptul in bucati de dimensiuni asemanatoare, apoi le asezonam cu sare si piper.

2

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins, adaugam carnea.

3

Rumenim carnea pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie, apoi o scoatem din tigaie.

4

Adaugam in tigaie baconul, il rumenim amestecandu-l 2 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam la foc 2 minute.

5

Dupa cele 2 minute, adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut.

6

Adaugam boiaua, amestecam, apoi adaugam rosiile uscate. Turnam smantana, piperul si amestecam din nou.

7

Adaugam frunzele de spanac intregi.

8

Amestecam, apoi punem bucatile de carne si le invelim bine in sos.

9

Lasam la foc 3-4 minute, pana cand carnea este bine invelita in sos.

10

Nu mai adaugam sare deoarece baconul este foarte sarat. Servim cald.

Ingrediente

 30 gr rosii uscate
 900 gr piept de pui
 100 gr bacon
 1 legatura de ceapa verde
 3 catei de usturoi
 300 ml smantana de gatit
 15 frunze de spanac
 ½ tsp boia afumata
 sare si piper dupa gust
 3 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Taiem pieptul in bucati de dimensiuni asemanatoare, apoi le asezonam cu sare si piper.

2

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins, adaugam carnea.

3

Rumenim carnea pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie, apoi o scoatem din tigaie.

4

Adaugam in tigaie baconul, il rumenim amestecandu-l 2 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam la foc 2 minute.

5

Dupa cele 2 minute, adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut.

6

Adaugam boiaua, amestecam, apoi adaugam rosiile uscate. Turnam smantana, piperul si amestecam din nou.

7

Adaugam frunzele de spanac intregi.

8

Amestecam, apoi punem bucatile de carne si le invelim bine in sos.

9

Lasam la foc 3-4 minute, pana cand carnea este bine invelita in sos.

10

Nu mai adaugam sare deoarece baconul este foarte sarat. Servim cald.

Pui cu sos de smantana, bacon, rosii uscate si spanac