E o rețetă care ne place mult și am servit-o cu diverse garnituri.
Până acum nu am adăugat miere și foloseam zeamă de lămâie dar de data aceasta nu am mai avut și am folosit portocală roșie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecați untul topit cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boia, ierburi și piper.
Separați pulpele superioare de copanele, apoi crestați-le puțin.
Ungeți bine pulpele cu amestecul de mai devreme și așezați-le într-o tavă mică.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C fără ventilație și coaceți timp de 60-70 minute, sau până se rumenesc frumos deasupra.
Tăiați cartofii în bucăți egale.
Turnați peste ei 1-2 linguri de ulei, asezonați cu piper, boia de ardei și amestecați bine, până sunt acoperiți uniform.
Așezați cartofii într-o tavă, într-un singur strat și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C. Eu am folosit tava mare a cuptorului și am pus în ea și tava cu pulpele, iar cartofii pe lângă.
Coaceți aproximativ 60-70 minute sau până se rumenesc. Dacă îi tăiați subțiri vor fi gata mai devreme.
În ultimele 10 minute adăugați deasupra parmezanul.
Am servit cu mix de legume fierte și trase puțin în unt la final.
Ingrediente
Indicații
Amestecați untul topit cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boia, ierburi și piper.
Separați pulpele superioare de copanele, apoi crestați-le puțin.
Ungeți bine pulpele cu amestecul de mai devreme și așezați-le într-o tavă mică.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C fără ventilație și coaceți timp de 60-70 minute, sau până se rumenesc frumos deasupra.
Tăiați cartofii în bucăți egale.
Turnați peste ei 1-2 linguri de ulei, asezonați cu piper, boia de ardei și amestecați bine, până sunt acoperiți uniform.
Așezați cartofii într-o tavă, într-un singur strat și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200˚C. Eu am folosit tava mare a cuptorului și am pus în ea și tava cu pulpele, iar cartofii pe lângă.
Coaceți aproximativ 60-70 minute sau până se rumenesc. Dacă îi tăiați subțiri vor fi gata mai devreme.
În ultimele 10 minute adăugați deasupra parmezanul.
Am servit cu mix de legume fierte și trase puțin în unt la final.